Кућа Добрих Вести

Login

Аруновићева и Шекарићева спремне за Минхен

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1frankfurtkrajaruniovicturmansekaricМИНХЕН - Зорана Аруновић и Јасна Шекарић завршиле су припреме у Франкфурту на Одри и прикључиле су се остатку репрезентације који ће од 6. до 12. јуна учествовати на Светском купу на олимпијском стрелишту у Минхену.


- Са репрезентацијом ћемо одрадити званични тренинг у суботу, а већ у недељу ћемо гађати први део МК пиштољем 30 метака прецизно – каже Јелена Аруновић, тренер репрезентације.- Услови за припреме у Франкфурту на Одри били су заиста изузетни. Немци имају изванредне објекте и прво је задовољство да се тренира у таквим условима. Учествовали  смо и на турниру у овом граду. Зорана Аруновић је била прва МК и друга ваздушним пиштољем, Јасна Шекарић је оба пута гађала у финалу и заузела пето и шесто место. Такмичење нам је послужило да видимо где смо пред два  Светска купа у Минхену, а потом и у Марибору од 12. до 20. јуна.
У Франкфурту на Одри биле су и селекције Белорусије, Пољске и део националног тима Немачке и сви су се преселили у Минхен. Јелена Аруновић је истакла:
-  У Минхену ће сигурно бити “атомска” конкуренција, као и сваке године, а то исто очекујем и у Марибору. Надам се да ће бити лепих вести из Немачке и Словеније. Захваљујем се у име стрелаца Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије и Стрељачком савезу Србије који нам финансијски а и логистички помажу у спровођењеу програма чији је циљ освајање олимпијских виза у Гранади на Шампионату света у септембру.
У Минхену ће пушком гађати Немања Миросављев (Нови Сад), Стеван Плетикосић, Милутин Стефановић и Стеван Јовановић („Чика Мата“, Крагујевац), Миленко Себић („Академија Максимовић“) и Андрија Милавановић (Ниш) као и Ивана Максимовић и Драгана Тодоровић (обе „Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Нови Сад) и Јелена Живковић (Јагодина).
Пиштољем за нове медаље гађаће Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице) Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац) као и Јасна Шекарић и Зорана Аруновић (обе Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић и Ана Алентијев (Смедерево) и Даница Рашета (Земун Центар).
Прва финала на Светском купу у Минхену су 8. јуна ваздушном пушком за мушкарце (13,15) и ваздушном пушком за жене (14,30). Истог дана мушкарци ће гађати МК пиштољем елиминације, јер је пријављено више стрелаца него што има места на стрелишту, док ће жене гађати МК пиштољем 30 плус 30 метака првих 30 метака прецизно.
На другом Светском купу ове сезоне у Минхену, учествоваће 1.292 стрелца из 96 земаља који ће у 15 олимпијских дисциплина укупно 1.880 пута изаћи на ватрену линију.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 јун 2014 15:33
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија