Кућа Добрих Вести

Login

Стрелци на тешком стрелишту у Гранади

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1GRANADASEKARICIARUNOVICБЕОГРАД - Стрељачка репрезентација Србије од 11. до 16. јула  биће на припремама у Гранади а потом ће на тешком стрелишту у овом граду гађати на „Великој награди Хуана Карлоса“ од 16. до 20. јула.


- Желимо да се стрелци упознају са условима који нису ни мало лаки. У овом граду је одржан Шампионат Европе 2007. а прошле године и Светски куп  и неки наши стрелци су већ гађали на веома захтевном стрелишту али има доста млађих којима ће ове приреме добро доћи. Домаћини кажу да су поправили услове на ваздушном стрелишту које је остало у лошој успомени свима због паклене врућине, па ћемо видети колико су у томе успели - каже Срећко Пејовић спортски директор СС Србије.- Гранада ће у септембру бити домаћин Светског првенства на коме ће се вадити олимпијске визе за Рио, па ће наш стручни тим разгледати и хотеле да резервишемо најповољнији а најбољи могући смештај, јер немамо довољно новца.
СС Србије је покушао да реши горући проблем са увозом МК муниције, јер је јавна набавка пропала и Пејовић се нада да ће стићи од почетка августа и првих припрема:
- За ово такмичење у Гранади искористили смо последње залихе, возачким речником сада „радимо на резерви“, али смо успели да кроз јавну набавку мале вредности обезбедимо количну за коју мислим да ће бити доваљна за тренинге и учешће на Шампионату света. Нема резултатског оптерећења на „Великој награди Хуана Карлоса“ и договор је да се првенствено одраде неки тактички и технички задаци – објаснио је Пејовић.- Велику захвалност дугујемо Олимпијском комитету Србије који подржава наше програме за СП у Гранади и летње Олимпијске игре младих у Нанкингу у августу, а овај турнир је важан део припрема. Такође, Министарство омладине и спорта помаже Стрељачком савезу Србије и без те помоћи не би било ни успеха ове године, јер не треба заборавити да смо на три Светска купа освојили чак осам медаља - две златне, две сребрне и четири бронзане и на тим резултатима, трасирамо, са много оптимизма, пут ка Олимпијским играма у Рију.
Тренери Драган Доневић и Бобан Маринковић су тестирали оружје  репрезентативаца у фабрици у Фелбаху у Немачкој:
- Од фирме Валтер добили смо нову ваздушну пушку за Нину Радуловић репрезентативку Звездаре чије је оружје изгорело у пожару клупских просторија – каже Доневић који ће бити у стручном тиму у Гранади.- Андреа Арсовић ће морати да промени ваздушну пушку фирме ФВБ јер нешто није у реду, па ће у Гранади гађати са старом, а нову ћемо донети до првих припрема. Све остале пушке и пиштољи  су у реду и што се тог дела тиче сви могу да буду мирни. Добро је што ћемо у Гранди имати четири – пет дана за тренинге јер је стрелиште изузетно компликовано и млади стрелци ће се суочити са условима на које нису навикли а које треба савладати...
Срећко Пејовић је за „Велику награду Хуана Карлоса“ одредио ове стрелце - пушка: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Нови Сад), Немања Миросављев (Нови Сад), Миленко Себић („Академија Максимовић“), Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“, Крагујевац) и Андрија Миловановић (Ниш), пиштољ: Јасна Шекарић, Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Гргић (Смедерево), Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице).
У стручном штабу биће Драган Доневић, Мира Максимовић, Јелена Аруновић, Александар Златић и Бобан Марковић.
Прво такмичење је 17. јула, ваздушна пушка за мушкарце и жене.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 јул 2014 17:59
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија