Кућа Добрих Вести

Login

Стигле медаље из Гранаде

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1AEROdROMDOCEKOSVAJACIMEDALJAstefanovicmikecarsovicarunovicgrgicБЕОГРАД - Летом из Малаге преко Франкфурта стигли су у понедељак у поноћ чланови стрељачке репрезентације Србије који су у Гранади освојили шест медаља на турниру “Велика награда Хуана Карлоса” - три златне (Зорана Аруновић – ваздушни пиштољ, Андреа Арсовић - ваздушна пушка и Дамир Микец - МК пиштољ), две сребрне (Дамир Микец - ваздушни пиштољ и Милутин Стефановић - ваздушна пушка) и једну бронзану (Димитрије Гргић – ваздушни пиштољ). Четврто место МК пушком тростав заузела је Ивана Максимовић.


- Лош почетак - добар завршетак: стигли су сви заједно а и оружје и опрема су са њима - нашалио се спортски директор СС Србије Срећко Пејовић алудирајући на „луди“ одлазак у Гранду када су, због невремена у Минхену, стрелци морали да лете у шест група са шест различитих компанија.- Овај турнир и четвородневне припреме биле су нам прилике да репрезентативци осете стрелиште, није било притисака да се иде на резултат, али изгледа да је то опустило такмичаре и освојили су шест медаља на чему им, још једном, честитам. Гађали су у условима какви ће бити и у септембру на Шампионату света – високе температуре и запара. Руководство тима обишло је и неколико хотела и изабрало најповољанији за смештај на СП у септембру, тако да је и са те стране користио одлазак у Гранаду. Захваљјујемо се Олимпијском комитету Србије на подршци за учешће на овом турниру, као и Министарству омладине и спорта Србије који изузетно помаже наш програм.
Дамир Микец и Димитрије Гргић су последњег дана освојли злато и бронзу ваздушним пиштољем после квалификација у којима су једна „извукли“ резултате за финале. Још једном се показало да је финале „од нуле“ чудна работа...
1aerodromdocekgranadasapejovicemusredini- Услови су били веома тешки због високе темратуре и  загушљивог ваздуха у  стрелишту – причао је Димитрије Гргић.- Мени је ова бронза била нека врста награде за оно што сам пропустио МК пиштољем. Тада сам у квалификацијама гађао добро, имао сам други резултат, а први сам испао у финалу и остао осми. Микец је био трећи после основног дела, али је освојио злато у финалу.
Зорана Аруновић је била „златна“ ваздушним пиштољем, док је  МК пиштољем била шеста:
- Одавно нисам била у тако јаком финалу МК пиштољем јер је за меч за бронзу било потребно чак 16 “хитова” – рекла је Зорана Аруновић.- До сада је “рекорд “ био 15. Толико је имала Јасна Шекарић и остала “кратка” за меч за медаљу,  а ја сам имала 13. У целини задовољна сам и срећна због медаље, припреме су биле јаке и не могу из пуног тренинга да се “убију” високи резултати. Ваздушним пиштољем сам имала 383 круга  што је на доњој граници оног што само планирали. У сваком случају, чека нас много рада у врелим данима…
Андера Арсовић је освојила злато ваздуншном пушком:
- Било је тешко такмичити се у стрелишту у коме је било претопло, али сличне прилике нас очекују и Првенству света у септембру, па нам је свима користио овај турнир.
Микеца је дочекала супруга Мелиса, стрелац Салвадора која ће се такмичити и на СП у Гранади. Добила је на “поклон” две медаље – златну и сребрну:
- Трофеји на “Великој награди Хуана Карлоса” су ми доказали да сам на добром путу и да програм који спроводим под руководством личног тренера Горана Микеца већ даје резултате. Циљ у септембру је борба за светске меадље које обезбеђују одмах и визу за Рио – истакао је Микец.
Ивана Максимовић је била четврта МК пушком тростав. У основном делу имала је 581 круг и као трећа ушла у финале, али је задовољна само резултатима у прва два става: сјајних 198 у клечећем и максималних 200 лежећи, док је у стојећем ставу  имала само 183 круга:
- Планирам још два циклуса припрема у Гранади до Шампионата света у сепетембру, први ће бити после “Велике награде Новог Сада” почетком августа – рекла је Ивана Максимовић.- Има доста времена да дотерам форму за најважније такмичење ове године.
1aerodromdocekmikecsasuprugommelisomСпорски директор СС Србије Срећко Пејовић, чланови породица и бројни пријатељи стрељачког спорта дочекали су путнике из Гранаде: Ивану Максимовић („Академија Максимовић“), Андреу Арсовић (Партизан), Милицу Бабић (Нови Сад), Немању Миросављев (Нови Сад), Миленка Себића („Академија Максимовић“), Милутина Стефановића, Стевана Плетикосића (обојица „Чика Мата“, Крагујевац), Андрију Миловановића (Ниш), Јасну Шекарић, Зорану Аруновић (Црвена звезда), Бобану Величковић (Бор 030), Јасмину Гргић (Смедерево), Дамира Микеца (Полицајац), Димитрија Гргића (Академац), Андрију Златића („Алекса Дејовић“, Ужице) и чланове  стручног штаба  Драгана Доневића, Миру Максимовић, Јелену Аруновић, Александра Златића и Бобана Марковића. После фотографисања сви су пожелели да се овако на дочеку окупе и после Шампионата света у Гранади (6 – 20. септембар) на коме ће се вадити и прве олимпијске визе за Рио.
Нишки млади олимпијац Андрија Миловановић из Београда је одмах отишао у Нови Сад где ће тренирати до Шампионата Србије МК оружјем који ће се одржати од 24. до 27. јула у том граду. Њега и Милицу Бабић (Нови Сад) очекује учешће на летњим Олимпијским играма младих од 13. до 20. августа у Нанкингу у Кини.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 јул 2014 14:10
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија