Кућа Добрих Вести

Login

Микец на "Олимпијском часу" у Аранђеловцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1arandjelovacmikec2АРАНЂЕЛОВАЦ - Српски стрелац Дамир Микец присуствовао је “Олимпијском часу” и дружио са са ђацима школа у Аранђеловцу на платоу исред Градске куће.


Заменик председника општине Аранђеловац, Миладин Јаковљевић, пожелео је добродошлицу у Аранђеловац:
- Драго ми је да је Олимпијски комитет Србије одлучио баш код нас да организује овај догађај. Надам се да ће се наша деца лепо дружити и забавити данас, научити нове ствари о олимпизму и да ће почети још активније да се баве спортом. Свима нам је велико задовољство да упознамо олимпијца Дамира Микеца.
Учесници “Олимпијског часа” учили су о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
Дамир Микец покушао је на “Олимпијској трибини” да новим другарима дочара како је спорт утицао на његов живот и да их мотивише да крену његовим стопама, док су најмлађи основци кроз ”Олимпијску бајку” учили о Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању. Малишани су такође учествовали и у радионици која се бави темом спречавања дискриминације.
- Срећан сам што  сам данас у Аранђеловцу са вама и што имам задовоство да  учествујем у овом пројекту Олимпијског комитета Србије, Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији и компаније Кока кола. Сјајно је дружити се са вама, био сам ваших година када сам почео да се бавим спортом који ми је пружио све у животу. Тренирао сам пливање, карате и веслање и на крају се пронашао у срељаштву. Није важно да ли ћете се професионално бавити спортом, важно је да тренирате због свог раста и развоја. Два пута сам учествовао на Олимпијским играма и надам се да ћете данас научити много лепих ствари о олимпизму и олимпијским вредностима - рекао је Дамир Микец.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 14 октобар 2014 17:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија