Кућа Добрих Вести

Login

Киршовој и Штефецековој велики кристални глобуси

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1andrealevoglobus3ГАБАЛА – Словакиња Зузана Штефецекова Рехак у гађању глинених голубова – трап и Немица Моника Карш у гађању МК пиштољем освојиле су велике крсталне глобусе  Међународне федерације стрељачких спортова (ИССФ) у финалу Светског купа у Габали у Азербејџабну. Србија није имала представнице.


У преподневном делу програма првог дана Андреа Арсовић је освојила сребро ваздушном пушком, а истим оружјем Ивана Максимовић је била седма. Милутин Стефановић је заузео девето мосто ваздушном пушком.


 Штефецекова је у финалу финала освојила злато против Жанесе Џо Бимен (САД) тек после распуцавања јер је било 14:14 и одлучио је додатни голуб где је Словакиња била прецизнија. У мечу за бронзу Катрин Скинер (Аустралија) савладала је са 13:11 Алесандру Перили из Италије. Финале је вредело 72 голуба, четири такмичарке имале су по 73 и две по 72 голуба.

1andreaglobusМоника Карш је у финалу финала МК пиштољем са 7:3 победила Монголку Гундегму Отријад, док је бронзу освојила Нино Салуквадзе (Грузија) савладавши са 8:2 Јинг Јинг Жанг (Кина). У меч за злато после полуфинала, пласиралее су се Карш са 21 „хитом“ и Отријад са 19, а у меч за бронзу одмах је са 13 „хитова“ отишла Салуквадзе, док је Жанг, која је имала 13 „хитова“ као и Мађарица Тобаи Сике, прошла тек после распуцавања.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 октобар 2014 10:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија