Кућа Добрих Вести

Login

Пласидо Домингo у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

plasidooooБЕОГРАД - Пласидо Доминго наступиће први пут у својој вишедеценијској каријери у Београду, у Комбанк Арени, 8. децембра уз пратњу Симфонијског оркестра и хора Радио Телевизије Србије (РТС).


Симфонијским оркестром РТС-а дириговаће Исраел Гурскy који прати Доминга на турнеји, а на сцени ће се придружити и сопрани Виргиниа Тола и Микаела Оесте. Ово ће бити његов поновни долазак у Србију после више од три деценије. Критичари га називају краљем опере јер је једини уметник који је изнео више од 140 певачких рола што представља својеврстан рекорд и цифру без конкуренције кроз читаву историју опере, објављено је на порталу Комбанк арене


Улазнице за концерт легендарног тенора Пласида Доминга који ће се одржати 8. децембра у Комбанк Арени, у продаји су по ценама од 3900, 5700, 5900, 6800, 6900, 7700, 8800 и 9900 динара.

 

Улазнице се могу набавити на свим продајним местима ЦС Евентима као и на благајнама: Комбанк Арене, Билет центра Београда, Дома омладине, “Ушће” шопинг центра и путем сајтова: www.kombankarena.com и www.eventim.rs.

 

Улазнице се могу купити и на више једнаких месечних рата без камате кредитним картицама Комерцијалне банке на четири наведена продајна места.


Скоро да не постоји оперско дело у коме се није опробао! За сва времена, овековечио је Алфреда из “Травијате”, Артура из “Лучије од Ламермура”, Дон Хозеа из “Кармен” и многе друге оперске ликове.

 

До 2014, Доминго је током 53 године каријере певао водеће улоге у више од 3700 извођења! Међутим, нема знакова посустајања – његов прелиминарни распоред од јула 2014. до јуна 2015. укључује 47 наступа у 7 главних оперских рола, 5 у зарзуели „Луиса Фернанда“, 13 на концертима и 4 у улози диригента – све то у 17 различитих градова, у 13 земаља, на 4 континента! Такође, остаје носилац вишеструких дужности као Генерални директор Опере у Лос Анђелесу и покретачка сила „Опералије“.

 

Такође, активно снима албуме а недавно је објавио албум под називом “Енцанто дел Мар” са песмама Медитерана који приказује многостраност Доминговог певачког талента.

Ово ће бити јединствена прилика да 8. децембра у Комбанк Арени, чујете уживо великог Доминга.

 

Свечани пријем у Старом двору

 

Пласидо Доминго, данас је слетео у Београд, а поводом његовог доласка организован је и свечани пријем у Старом двору.

 

 

У Скупштини града Београда дочекао га је градоначелник Синиша Мали, а у сусрету добродошлице учествовали су и Ињиго Рамирес де Аро Валдес, отправник послова амбасаде Шпаније у Београду, директор Комбанк Арене Ђорђе Милутоновић, Бојан Суђић, диригент Симфонијског оркестра РТС и српска оперска дива Радмила Бакочевић, која је наступала са Домингом 1987. у Сава центру.

 

 

Градоначелник Синиша Мали је у обраћању медијима изразио велико задовољство што је имао прилику да угости, како је рекао, највећег оперског уметника данашњице, и позвао Београђане да у што већем броју дођу у на овај првокласни догађај од велике културне важности.

 

 

Доминго је показао огромну захвалност што је пре пробе и других обавеза које га чекају у нашем граду, имао част да буде гост код нашег градоналченика, и пренео да ће дати све од себе да буде добар "амбасадор" нашег града и трудити се да свуда пренесе предивне утиске о нашој земљи.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 07 децембар 2014 18:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија