Кућа Добрих Вести

Login

У Минхену тест за Европу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

1dimiitrijegrgiczlatominhen2014БЕОГРАД  - Срећко Пејовић, спортски директор Стрељачког савеза Србије, одредио је 17 учесника за најјачи међународни турнир ваздушним оружјем у сезони у Минхену од 28. до 31. јануара.


На списку су – пушка, сениори: Милутин Стефановић („Чика Мата“) и Миленко Себић (Ц. звезда), сениорке: Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Драгана Тодоровић („Нови Београд Ушће“), Катарина Бисерчић (Ниш) и Јелена Живковић (Јагодина), јуниори: Андрија Миловановић (Ниш), Стеван Јовановић („Чика Мата“) и Лазар Ковачевић (Јагодина), јуниорке: Милица Бабић (Палилула), Сања Вукашиновић (Нови Сад) и Нина Радуловић (Звездара), пиштољ – сениори: Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („А. Дејовић“, Ужице), сениорке: Јасна Шекарић, Зорана Аруновић (обе Ц. звезда) и Бобана Величковић (Бор 030).
Уз Пејовића у стручном тиму су, Јелена Аруновић, Горан Максимовић, Александар Златић и Лидија Михајловић.
 На овом турниру где се гађа два пута у три дана, сви селектори и тренери тестирају екипе за Шампионат Европе ваздушним оружјем  који ће се ове године одржати од 2. до 8. марта у Арнхему у Холандији.
- Рок за поменичну пријаву за ЕШ је 1. фебруар, а ми завршавамо турнрир у Минхену 31. јануара тако да ће то бити последњи тест – каже Пејовић.- Турнир је изузетно јак, увек су резултати на олимпијском стрелишту веома високи и надам се да ће  се наши стрелци упустити у борбу за горњи дом светског стрељаштва. Првенство Европе ваздушним оружјем ове године није за олимпијске визе, тако да су нам у првом плану високи пласмани и медаље…
Прошле године у Минхену, освојене су три медаље злато и два сребра: другог дана победио је пиштољем Димитрије Гргић, Ивана Максимовић је била пета, а јуниорка Тиха Тодоровић седма ваздушном пушком.
Трећег дана освојене су две сребрне медаље, обе пештољем: Зорана Аруновић и Димитрије Гргић.
Првог дана у финалу ваздушним пиштољем Зорана Аруновић је била четврта а Бобана Величковић седма.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија