Кућа Добрих Вести

Login

Микецу златo, Миросaвљeв “бронзани” у Кувајту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1kuvajtmikecarhivaКУВАЈТ - Дамиr Микец олимпијац Пoлицајца освoјио је прво место МК пиштољем првог дана  четврте стрељачке “Велике награде емира од Кувајта” у Кувајту, док је Немањи Миросављеву, репрезентативцу Новог Сада припала бронза ваздуном пушком. У финалу  овим оружјем гађао је и други српски представник Стеван Плетикосић и заузео осмо место.


- Био сам први МК пиштољем и на првој “ВН емира од Кувајта” 2012. – сећа се Дамир Микец.- Поновио сам успех и ове године у  доброј конкуренцији и врло сам задовољан обзиром да ми је ово прво такмичење МК пиштољем у сезони. Биле су корисне и прпреме на модерном затвореном стрелишту за МК оружје у Крагујевцу.
Финале је било мало конфузно, па су резултати били јако ниски, сигурно због великог улога које је носило. Био сам узнемирен, судија ми је у финалу после пробе,  пред саму команду за први метак, пришао и наредио да склоним сталак који иначе увек користим да наслоним пиштољ, поготово што је овде пулт “висок” свега 72 сантиметра. Упорно је тврдио да није по правилима, иако сам му рекао да сам са њима гађао све Светске купове прошле године као и финале у Азербејџану!
Његово “правило” се на крају показало нетачним...Успео сам, ипак, да се вратим у финале после лошег старта, нон стоп је водио Ишаченко, пратио сам га у стопу, пред крај се он мало опустио, а ја додао гас…
Миросављев је  у самом финишу  изгубио пласман у финале финала и остао трећи:
1kuvajtmirosavljevarhiva- Презадовољан сам бронзом, поготово што ово није дисциплина која ми је тренуто у првом плану. Гађао сам на свежину, али се на крају показало да сам уз мало среће могао и до сјајније медаље – рекао је Миросављев.
Конкуренција на “ВН емира од Кувајта”, где су награде 3.000, 2.000. и 1.000 долара, је, како је истакао тренер репрезентације Драган Доневић,  веома добра. Учествују стрелци из Француске, Норвешке, Мађарске, Казахстана, Јапана, Монголије, Албаније, Малезије, Узбегистана, Брунеја, Саудијске Арабије, БиХ, Омана, Катара, Туниса, Бангладеша и Кувајта. Организатор плаћа све трошкове за четири стрелца и два тренера. У дисциплинама у којима су се такмичили српски стрелци био је по 31 учесник.
- Добро смо почели, освојили смо првог дана два трофеја, надам се добрим пласманима и у наставку – нагласио је Доневић коме у стручном штабу асистира и Горан Микец.-  Другог дана Миросављев ће гађати МК пушком 60 метака лежећи и на ватрену линију ће и Андреа Арсовић ваздушном пушком.
Микец је у финалу четири метка пре краја био је други иза Казахстанца Владимира Ишаченка са 0,6 кругова заостатка, али га је 17. и 18. метком претекао - Микец 10,3 и 9,5, Ишаченко 7,4 и 8,9 и тако је српски ас ушао у мирну завршницу да би на крају имао круг и по бољи резултат.
И Миросављев је четири дијаболе пре краја борбе за медаље био други, 0,9 кругова иза Мађара Шидија и 0,6 кругова испред Казахстанца Јурија Јуркова. Пао је, потом, на треће место  јер је 17. и 18. хицем погодио по 10,1 круг, Казахстанац 10,6 и 10,8  и са 183,3:182,7 отишао у меч за злато са Шидијем, да би на крају био други.
Пре финала пиштољем, Микец је са 556 кругова био други иза Владимар Ишаченка (Казахстан) који је имао 559 кругова. Трећи је би Аланази Аталах (Саудијска Арабија) са 552 круга. Финале је вредело 543 круга. Микец је до злата у финалу дошао са 183,5 кругова, Ишаченко на другој позицији је имао 182 круга, а Албанац Албен Кучана на трећем месту 162,1 круг.
Ваздушном пушком, Мађар Петер Шиди је пре финала био први са одличних 629,4 круга, Стеван Плетикосић је био дуги са 624,8 а Норвежанин Ојвидс Флатла трећи са 623 круга. Немања Миросављев је био четврти са 622,2 круга. Финале је вредело 618,9 кругова. Шиди је у златну медаљу освојио  убедљиво са 204,8 кругова. Јури  Јурков из Казахстана је био други са 203,5 а Миросавеев трећи са 182,7 кругова. Плетикосић је на осмом месту имао 79,1 круг.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 јануар 2015 15:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија