Кућа Добрих Вести

Login

Филм „Кашика“ награђен на филмском фестивалу у Сан Франциску

Оцените овај чланак
(2 гласова)

filmmmmmmБЕОГРАД - Филм “Кашика” Млађена Минића, студента IV године Телевизијске режије Академије уметности у Београду, освојио је главну награду ,,Аward of Merit“ за изузетно уметничко и техничко достигнуће на управо завршеном Филмском фестивалу у Сан Франциску /УСА/.

 

У веома јакој конкуренцији филмова из читавог света у Сан Франциску, филм “Кашика” награђен је у категорији Студент филммакер, а ово признање је уједно и 199 награда студентима режије Академије уметности у Београду, објавила је Академија уметности.

 

Играни филм “Кашика” рађен је по мотивима кратке приче Антонија Исаковића, у којем главне улоге играју Љубивоје Тадић и Срђа Бјелогрлић.

 

Радња филма третира ратом окупирану земљу у којој два војника траже безбедан пут за допремање хране рањеницима у њиховој чети. Страх, умор и исцрпљеност доносе им моралну дилему да ли кашику млека да узму за себе или да је ипак донесу рањеницима.

 

Филм “Кашика” приказан је и у такмичарској селекцији 36. Филмског фестивала у Каиру и ,,Аццес Цоде филм фестивала’’ у Индији, а свој интернационални пут наставља на фестивалима широм света.

 

Млађен Минић је студент четврте године катедре за Телевизијску режију.

 

Режирао је до сада три филма, а ове године и рекламни спот за “Vector media" из Њујорка, у Мајамију.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 02 март 2015 22:45
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија