Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатна песничка радионица

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dommmmmБЕОГРАД - Од априла месеца у Дому омладине Београда почиње трећи циклус бесплатне песничке радионице Анонимни песници, намењене неафиримисаним љубитељима поезије.


Радионица ће се одржавати од 24. априла до јуна 2015. године (укупно десет двосатних термина), суботом од 16:30 до 18:30 часова. Број учесника је ограничен, а радионица је намењена узрасту од 18 до 35 година, ауторкама и ауторима који до сада нису објављивали своје песме.


Учешће је бесплатно, али су пријаве обавезне путем мејла: rОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Рок за слање пријава је 10. април 2015.
Дом омладине Београда позива младе који воле поезију и желе да је пишу, да се пријаве и буду део групе која ће два месеца у непроменљивом саставу заједно радити. Добро су дошли и они који мисле да не умеју да пишу или то нису никада пробали, али желе да се изразе кроз поезију.

 

Циљ радионице је да окупи заљубљенике у поезију, који ће се под вођством ментора, али и у размени мишљења и песничких искустава са другим полазницима, креативно развијати и учити техници писања песама.


Менторка радионице је Огњенка Лакићевић, песникиња (две збирке поезије, „Испод степеништа“, „Улубљења“), и певачица групе Аутопарк, ауторка већине текстова песама. Огњенка је дипломирала на Филолошком факултету, на катедри за енглески језик и књижевност.


Писане пријаве треба да се састоје од мотивационог писма веома слободне форме у коме ће кандидати образложити зашто се пријављују, зашто би волели да буде део радионице, и зашто (желе да) пишу. Такође, потребно је послати и неколико својих песама. У случају да кандидат до сада није писао, мора бити веома убедљив у мотивационом писму. Изабраћемо кандидате за које оценимо да су најзаинтересованији за рад и за које нам се учини да би највише добили од радионице, а самим тим и највише пружили осталим учесницима кроз групни рад.


Дом омладине Београда је током пролећа и јесени 2014. године организовао два циклуса радионице Анонимни песници, под вођством Огњенке Лакићевић. Основна идеја – рад са најновијом генерацијом талената у области поетског изражавања – резултирала је, пре свега, квалитетним песмама које су објављиване онлајн и у штампаним издањима, међусобним повезивањем и сарадњом Анонимних песника која и даље траје. Радионица се наставља и током 2015. године, а избор песама које су настале до сада можете погледати на блогу: http://anonimnipesnici.blogspot.com/.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 март 2015 21:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија