A+ A A-

У Чангвону 12 српских стрелаца нишани визе за Рио

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1cangvon2013arsovicmaksimovicmirosavljevarunovicБЕОГРАД -  Срећко Пејовић, спортски директор Стрељачког савеза Србије одредио је 12 такмичара и такмичарки за први Светски куп у Чангвону у Кореји од  8. до 16. априла на коме ће се вадити олимпијске визе за Рио.


На списку су  -пушка: Немања Миросављев (Нови Сад)  који ће гађати само МК пушком (тростав и 60 лежећи), Милутин Стефановић („Чика Мата“) и Миленко Себић (Црвена звезда) који ће гађати све три дисциплине (МК пушка тростав и 60 лежећи као и ваздушна пушка), Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан) и Јелена Живковић (Јагодина) - све гађају ваздушну и МК пушку - тростав, пиштољ: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе Ц. звезда) и Бобана Величковић (Бор 030) – сви гађају МК и ваздушним пиштољем.
У стручном штабу су Драган Доневић, Јелена Аруновић, Горан Микец и Горан Максимовић. Полазак је 8. марта.
- Циљ у Чангвону је да, уз две олимпијске визе које су прошле године на СП у Гранади за српско стрељаштво освојиле Андреа Арсовић и Јасна Шакарић,  освојимо још неку и повећамо број стрелаца за Рио – каже Срећко Пејовић спортски директор СС Србије.- - Конкуренција ће бити јака, али у неким дисциплинама нам иде на руку чињеница да су стрелци „азијских змајева“ Кине, Кореје, Вијетнама, Индије, Тајвана, ДНР Кореје... већ освојили олимпијске визе. Кина више, на пример не конкурише ваздушном пушком за мушкарце и жене јер има већ максималне две квоте...
МК пушком тростав за мушкарце и жене и МК пушком 60 метака лежећи за мушкарце у Чангвону ће се поделити по две визе. По три визе поделиће се у дисциплини ваздушна пупшка.
 МК пиштољем за мушкраце и жене  поделиће се по две, док ће се ваздушним пиштољем расподелити три визе. Стрелац који има визу у било којој дисциплини, више не конкурише, као и земља која је у дисциплини квалификовала два стрелца.
Последњи пут Светски куп одржан је у Чангвону 2013. Стрелци Србије су освојили пет медаља – злато, сребо и три бронзе. Златом се окитила Андреа Арсовић МК пушком тростав, сребром Зорана Аруновић ваздушним пиштољем, две бронзе је освојила Ивана Максимовић (МК и ваздушна пушка) и једна бронза је припала Немањи Миросављеву (МК пушка тростав). Андреа Арсовић је поставила и два светска рекорда - 419,7 кругова ваздушном пушком у основном делу и  455,4 кругова у финалу тростава.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 март 2015 18:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани