A+ A A-

Стојадиновић завршио Светски куп на 93. месту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1GORANSTOJADINOVICАЛ АИН -  Горан Стојадиновић, стрелац Новог Сада завршио је учешће на другом овогодишњем Светксом купу у гађању глинених голубова - скит Ал Аину у Уједињеним Арапским Емиратима на 93. месту од 107 учесника са 109 голубова (22, 22, 22, 22, 21).


За улазак међу шесторицу стрелаца који су одлучивали о медаљама била су потребна 122 голуба (два стрелца су испала са тим резултатом после распуцавања). Најбољи резултат квалификација имао је Јеспер Хансен (Данска) са 124 (од 125 могућих) голубова.
Двојица из секстета најбољих (Француз Тера и Американац Хенкок) имали су олимпијске визе за Рио па се  међу четборицом осталих учесника развила велика борба. После полуфинала, у меч за златоо одмах су се пласирали Францусз Антони Тера и Данац Јаспер Хансен са  по 16 голубова, а у меч за бронзу Андреас Часикос (Кипар) и Винсет Хенкок (САД).  Кипранин и Данац су, тако, одмах и обезбедили олимпијску визу. Двојица Кипрана Георгиос Ахилеос са 14 и Антониас Андреду са 12 голубова завршили су  као пети и шести.
У финалу Тера је победио Хансена са 15:13, а у мечу за брнзу Часикос је био бољи од Хенкока 15:14.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 28 март 2015 20:50
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани