Кућа Добрих Вести

Login

Микец у Солину бруси форму за Форт Бенинг

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1MIKECvitezmelisagoranmikeckristoPRIPREMEСОЛИН - Дамир Микец олимпијац Полицаја, европски вицешампион ове године, и његов тренер Горан Микец завршне припреме за Светски куп у Форт Бенигу у САД од 11. до 19. маја, спровде у Солину крај Сплита на модерном стрелишту дружине „Далмацијацемент“.


- Солин смо изабрали због лепог  времена у априлу, првенствено због МК оружја, а и због одличних услова, јер су под истим кровом и ваздушно и малокалибарско стрелиште – каже Горан Микец.- За време нашег боравка, модернизована су и са новим СИУС ласерским метама, какве су биле и на Шампионату Европе у Арнхему. Захваљујемо се љубазним домаћини из Стрељачке дружине "Далмацијацемент" и посебно директору Синиша Витезу. Дамир Микец има и доброг спаринг партнера, талентованог хрватског јуниора Анте Кришта, а са нама тренира и Дамирова супруга, стрелац Салвадора Мелиса Микец.
Горан Микец посебно истиче да је овогодишња сезона малокалибарским оружјем почела неуобичајено рано:
 - Већ у јануару учествовали сми на “Великој награди емира од Кувајта” што је помогло да се Дамир Микец много брже адаптира и намести нишанске справе МК пиштољем за почетак нове сезоне. На првом Светском купу у Кореји имао је високе резултате у елиминацијама и квалификацијама, освојио је шесто место у финалу МК пиштољем, као и високо десето место ваздушним пиштољем, тако да ће и ове припреме добро доћи да учврсти форму.
Дамир Микец ће нову прилику за освајање олимпијске визе имати у америчкој војној бази Форт Бенинг на другом Светском купу од  11. до 19. маја:
- Циљ је да се из Форт Бенинга врати са олимпијском визом. Не заваравамо се да ће конкурнција бити много слабија него у Кореји, “стрељачки воз” за Рио се полако пуни и сви желе да се што пре укрцају, али према резултатима које је бележио до сада, можемо са пуним правом да будемо оптимисти. Подигла је ниво оптимизма и сребрна медаља са ЕШ у Арнхему. Захваљујем се Министарству за омладину и спорта и Олимпијском комитету Србије на финансијској подршци и досадашњој реализацији плана такмичења и припрема Дамира Микеце, као и Стрељачком савезу Србије који нам изузетно помаже у сваком погледу.


Последњи пут измењено петак, 01 мај 2015 18:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија