Кућа Добрих Вести

Login

Куглаши Србије бољи од Немаца

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1nemsrbija1ШПАЈХЕРЗДОРФ - Куглашка репрезентација Србије од милоште звана „куглашки ванземаљци“, победила је у другом колу “Ц“ групе на Шампионату света у Шпајхерздорфу у Немачкој репрезентацију Немачке са 3.862:3.790 у чуњевима и 6:2 у играчким поенима. Последњи меч у групи Србија ће одиграти 21. маја у 18,30 часова против Словеније. У првом колу победили су БиХ са 6:2.


Селектор Милош Поњавић, тактички је потпуно изненадио Немце: у првом пару, где је по правилу до сада играо Заварко,  није било - Заварка! Уместо њега играла су два Заварка: млади Роберт Ерњеши (646) и  прекаљени борац Чонгор Барањ (669) који је био на крају и играч меча! Освојили су оба играчка поена и стекли 36  чуњева предности, умиривши и препуно гледалиште.
У другом блоку – подела плена: Урош Јагличић после доброг почетка (164:150)  није одржао ниво игре, завршио је на 602 чуња  и поражен је, али је зато Игор Ковачић маестралном игром (664) донео трећи поен Србији и пред последњи пар уз 3:1 у поенима, Србија је имала и 46 чуњева предности.
 1nemsrbijabaranjУ последњем пару заиграли су Вилмош Заварко, најбољи куглаш света и Горан Остојић. Поново је било поделе плена. Заварко је први пут изгубио играчки поен на екипним шампионатима света од Детенхајма 2009. иако је имао више чуњева  663:658 од Хофмана који је, међутим, сакупио три сет поена... Горан Остојић је морао да игра против двојице Немаца јер су уместо Шонделмајера увели Дирнбергера, али је победио са 3:1 у поенима и имао је 21 чуњ више. На крају Србија је освојила четири играчка поена, добила је и два за више оборених чуњева (+72)  и славила са 6:2.
Селектор Милош Поњавић је шокирао Немце, убацивши  као „ледоломце“ Ерњешија и Барања. Одиграли су изванредно, чак их је и немачка публика, којој треба одати признање да одлично познају куглање,  аплаузима наградила за игру.
-Очекивао сам да Тимо Хофман не игра уопште, а да Шнајдер заигра позади, јер је јак играч и тако сам конципирао распоред. Ставио сам у први пар два веома спремна играча који су сјајно повукли- коментар је Поњавића.- Цела екипа је играла пуним срцем, борбено и одговорно и  ни једног тренутка исход меча није био доведен у питање, што је било веома важно. Сада је на реду последњи противник у групи. Већ сам чуо приче да се Словенија спрема да нас победи, да јој треба минимум 6:2 да би се направио „круг“  јер су победили БиХ са 7:1, а ми са 6:2. Могу само да кажем да имају право да се надају...
Играч утакмице Чонгор Барањ имао је „моћну куглу“ са сјајним учинком и срушио је седам чуњева више  него у мечу против БиХ.
1nemsrbijakovacic - Одиграо сам одлично у пуне и имао сам два добра „чишћење“ у другом и трећем сету, осећао сам куглу  и у целини све је било добро. У оваквим тешким утакмицама има доста притисака и најважније да смо издржали– рекао је Барањ.
Игор Ковачић је са са 664 чуња био други играч утакмице:
- Играо сам много боље него у првој утакмице, сада ми је кугла одлично „радила“. Уписали смо два важна бода за прво место у групи против протвника уз кога је било и препуно гледалиште, па  није било лако играти у тој узаврелој атмосфери.
Виломош Заварко је  у првом сету против Хофмана срушио 191 луњ и имао је три „деветке“ за редом у “чишћењу“ у 25, 26. и 27. хицу. У наставку, играо је са доста осцилација, Хофман  је играо све боље (уз кишу „деветки“) и на крају пораз Заварка и поред више оборених чуњева:
1nemsrbijaernjesi- У првом сету сам одиграо добро, осетио сам стазу али сам се потом опустио, а играч какав је Хофман је умео да то искористи. Сам сам крив, разиграо сам га својим грешкама, изгубио сам и концентрацију, ништа ми није полазило за руком. Ово остаје иза нас, најважнија је победа  - истакао је Заварко.
Опис ове веома  важне утакмице, ипак, треба завршити у веселом и по мало шаљивом тону уз огромно уважавање немачких играча и изванредне публике (гледалиште је било пуно): селектор Поњавић сервирао је домаћинима, стучном штабу и публици одмах два апаурина за смирење,  Ерњешија и Барања, потом им је на болну главу од брига привио хладан облог у виду  Ковачића, а на крају их је Остојић, уз помоћ Заварка, почастио шољом горког чаја за лаку ноћ...
Возач Ластиног аутобуса Иван Јовичић је за сјајан резултат частио куглашице и куглаше са четири почасна круга око кружног тога  на путу до хотела, што је изазвало салве  смеха и награђен је бурним аплаузима! Пред меч са Чехињама је куглашице провозао на истом кружном току још један круг и - донео им срећу...
У  првом мечу у нашој групи Словенија је савладала БиХ са  3.665:3.511 (7:1).
1nemsrbija2Куглашице, које су уписале две  победе у прва два кола „Д“ групе саваладавши Словачку и Чешку, играју у уторак 20. маја у 15 часова меч трећег кола против Естоније која нема победу у групи.

Табела „Ц“ групе

Прво коло: Србија – БиХ 3.874:3508 (6:2), Словенија - Немачка 3.712:3.874 (1:7).
Друго коло: Немачка - Србија 3.790:3.862 (2:6), БиХ - Словенија 3.511:3.665 (1:7).
 Треће  коло, 21. мај: Немачка- БиХ (15,00), Словенија - Србија (18,30).

1. Србија     2    2    0    0    13:3    4
2. Немачка    2    1    0    1    9:8    2
3. Словенија    2    1    0    1    8:8    2
4. БиХ     2    0    0    2    3:13    0

Извор:Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија