Кућа Добрих Вести

Login

Светски дан комшија

Оцените овај чланак
(2 гласова)

komsijeeeeeБЕОГРАД – Празник комшија почео је да се обележава 2000. године у Паризу као реакција на све већу отуђеност и као подсећање да људи нису сами на свету, те да су добри међуљудски односи веома важни за живот заједнице. Након тога, временом, прерастао је у Светски дан комшија и обележава се последњег петка у мају месецу.


Поводом Светског дана комшија, Градска општина Звездара и станари Улице Луке Вукаловића, организују комшијско дружење данас, од 11 до 13 сати.


Ово је јединствена прилика за ћаскање, размену мишљења и осмеха са комшијама из улице. Међу њима ће бити и власници радњи у којима пазарите, књижари, угоститељи, фризери, занатлије, позната лица из „краја“ и људи које тек треба да упознате.


Међу учесницима ће бити и представници Волонтерског сервис Звездаре који ће организовати креативну радионицу на којој ће гости и домаћини добити прилику да науче основне елементе декупаж технике. Сви заинтересовани моћи ће уз помоћ звездарских волонтера сами да направе сувенир и успомену на комшијски дан и дружење- магнет, за себе или поклон својим комшијама. Није предвиђено пријављивање за радионицу, довољно је да дођете на радионицу Волонтерског сервиса и прихватите се неопходног материјала.


Дођите са породицом, уживајте у комшијској кафици и програму.


Придружиће се и овога пута комшије из суседних улица: Захумске, Игманске, Милорада Шапчанинa, Ћирила и Методија, Булевара краља Александра...


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 мај 2015 22:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија