Кућа Добрих Вести

Login

Плаво зелени свет у Кнез Михаиловој улици

Оцените овај чланак
(0 гласова)

plaviioiiiБЕОГРАД - Изложба фотографија са конкурса "Плаво-зелени свет" отворена је данас на самом уласку у Кнез Михаилову улицу и трајаће до 14. јуна.

 

Представљено је 14 најбољих фотографија по избору стручног жирија, од укупно 1897 које су пристигле на аматерски фото-конкурс за најбољу фотографију природе. Ова изложба представља наставак активности у оквиру акције буђења свести о значају очувања предела, здравих стилова живота као и промоције платформе „Плаво зелена мапа Србије“.

 

„Плаво зелена мапа Србије“ се састоји из интернет портала и андроид апликације, у оквиру које су представљене локације у Београду и Војовидни, попут заштићених подручја, урбаних зелених бисера и Теленор интернет паркова. Ова бесплатна апликација доступна је на српском и енглеском језику. За сваку представљену локацију се могу погледати фотографије, и добити информације о занимљивостима, активностима за посетиоце, угоститељској понуди,али и упутствима како стићи на изабрану дестинацију. Претраживање андроид апликације је олакшано, и могуће је прегледати жељене локације путем мапе, према удаљености и кроз употребу "проширене стварности".

 

Након Београда, изложба ће бити представљена у Новом Саду, од 15. до 25.јуна, на платоу испред Српског народног позоришта.
Програм "Плаво зелена мапа Србије" се реализује уз помоћ Теленор Фондације, Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, и подршку Покрајинског завода за заштиту природе, Шумарског факултета Универзитета у Београду и Туристичке организације Београда. Више информација о платформи "Плаво-зелена мапа Србије" се може наћи на www.bgmap.rs а бесплатна андроид апликација се може преузети овде.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 јун 2015 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија