Кућа Добрих Вести

Login

Данас је Светски дан музике – бесплатан концерт београђанима

Оцените овај чланак
(4 гласова)

svetskidannnnБЕОГРАД - Поводом Светског дана музике, данас, Коларчева задужбина организује посебан музички догађај – концерт на отвореном виолинисте Немање Радуловића са оркестром Double Sens.

 

Концерт ће бити одржан у 21 час, на Студентском парку који ће за ту прилику бити „продужена сцена“ Коларца, најавила је Туристичка организација Београда.

 

Немања ужива велику популарност код домаће публике. Већ годинама, његови концерти на Коларцу распродају се за само неколико сати. Велики број поштовалаца овог успешног виолинисте, није у прилици да га чује уживо, јер капацитет Велике дворане Коларчеве задужбине премашује интересовање за његове концерте. На овај начин, Немања Радуловић и Коларчева задужбина желе да одговоре на пажњу домаће јавности која прати Немањину успешну светску каријеру.

 

Улаз на концерт је слободан, без улазница и доступан је не само становницима Београда него и гостима из Србије, региона, Европе и целог света.

 

Програм концерта примерен је отвореном амбијенту, попут отворених сцена које за извођење класичне музике постоје у свим већим европским градовима.

 

Концерт реализују Коларчева задужбина и ЦЕБЕФ у оквиру свечаног отварања фестивала Белеф.

 

Овај пројекат су подржали, као део градске манифестације поводом обележавања Светског дана музике, Секретријат за културу Града Београда, Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Министарство културе Републике Србије, Француски институт у Београду и Зеленило Београд.

 

Медијски покровитељ је РТС.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 20 јун 2015 22:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија