Кућа Добрих Вести

Login

Етно фестивал у Панчеву

Оцените овај чланак
(2 гласова)

etnofestivalllllОвогодишњи Ethno.com фестивал који се одржава 25. и 26. септембра у организацији Културног центра Панчева, а под покровитељством Града Панчева биће посвећен оријенталној world music сцени у Србији.

 

У два фестивалска дана посетиоце очекују наступи домаћих састава: "Dharma", "Stoiks", "Istanbul Night", "Oriental Trio" и "Naked", објавили су организатори.


Фестивал, 13. по реду, традиционално ће отворити тамбурашки оркестар „Невен“ Музичке школе „Јован Бандур“ Панчево, под руководством професора Михајла Јовића, који поред класичне уметничке музике, негује и традиционалну музику Војводине и Србије.


Исте вечери, у петак 25. септембра на сцени ће се публици представити дуо "Dharma", суботички музички дует и састав "Stoiks", који је успешно интегрисао три стила и три звука при свирању: џез, класику и темпераментни етнос Балкана.


Друге вечери фестивала, у суботу, 26. септембра, наступиће састав "Istanbul Night", музички пројекат настао пре неколико година, инициран личним искуством чланова након упознавања са светом Суфизма, чија је важна страна музика амбијента и транса.
Након њих,на сцени Културног центра публику очекује концерт састава „Ориентал Трио“ који негуеј спој музичких традиција Балкана, Медитерана и Блиског Истока.


Фестивал затвара састав "Naked", стилски чврсто укорењен у јединственој фузији глобалних урбаних грувова, Балканске традиције и free џеза.


Миксер традиционалног музичког наслеђа Балкана са слободом израза free џеза води бенд на путовање и потрагу за властитим музичким идентитетом.


Na Ethno.com фестивалу промовисаће свој нови, трећи по реду албум „Накедонија“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 септембар 2015 22:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија