Кућа Добрих Вести

Login

Нове технологије у служби филмског приповедања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gravitaaaaaБЕОГРАД - Српска филмска асоцијација (СФА) најавила је да наставља сарадњу на развоју талената и филмских професионалаца у Србији.


Под брендом фестивала британског филма “Film and Chips”, British Council, СФА и Југословенска кинотека организују програме и сусрете за професионалце из области визуелних ефеката, виртуелне реалности и технолошких иновација у области аудиовизуелних уметности које глобално представљају будућност кинематографије.


Визуелни ефекти и постпродукција су растући сегмент у свету и наша земља са својим студијима прати тај тренд што се види по растућем броју страних пројеката на којима су наши студији учествовали. Стога долазак и предавања једног од водећих студија за визуелне ефекте из Лондона Framestore представља посебну част и прилику да наши професионалци чују и упознају се са креативним тимом овенчаним Оскаром за рад на филму „Гравитација“.


Сајмон Вилкинсон (Simon Wilkinson) говориће о развоју виртуелне реалности у протеклих 5 година, мулти платформама и инкорпорацији кинестхетичких и мултисензорних ефеката у креирању приповедања.

 

Учесници програма, али и љубитељи нових технологија, имаће прилику да се у суботу и сами опробају и учествују у перформансу у виртуелној стварности под именом “CUBNE”.


О употреби нових технологија у перформативним уметностима говориће представници Event Cinema Association која се бави промоцијом и дистрибуцијом алтернативнихсадржаја кроз биоскопске дворане, док ће о употреби мобилних апликација за привлачење биоскопске публике говорити Оливер Ферган, креатор мобилне апликације за букирање и куповину карата USHERU.


Сва предавања и радионице одржаће се у новом здању Кинотеке од 21. до 23. јануара, а уводно предавање Мајка Мекгија у Великој сали Дома омладине Београда где ће током специјалне пројекције филма „Гравитација“ посетиоци моћи да уживо постављају питања и чују коментаре о раду на овом захтевном пројекту.


Тако ће Београд као регионални хаб овог догађаја окупити око тридесетак професионалаца, гостију из Русије, Украјине, Казахстана, Турске, Изаела и региона Балканских земаља, који ће имати прилику да се сусретну не само са филмским колегама већ и са креативцима из света технологије закораче у нове иновативне пројекте.


Учешће на предавањима и радионицама је бесплатно за све професионалце, уз неопходну претходну акредитацију на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија