A+ A A-

„Огромно интересовање за нов албум бенда „Дубиоза колектив“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

happymasineБЕОГРАД – Скоро три године након њиховог последњег албума „Дубиоза колектив“ објавио је нов албум "Happy Machine", седми LP са опцијом за бесплатни download.


Након 20 минута од објављивања, сајт www.dubioza.org nije izdržao ogroman broj downloada ал је убрзо сервер враћен у функцију.


Happy Machine објављен је за Kool Arrow Records/[PIAS] Label Services који у Србији заступа Lampshade Media.


Инспирација за "Happy Machine" развила се током две године услед разних дешавања – истанбулског Гези парк протеста („сви једнаки“), хапшења оснивача The Pirate Bay ( "Free.mp3"), сиријске избегличке кризе и срманим европским одговором на њу.


На албуму гостују Manu Chao, Benji Webbe iz Skindreda, италијански трубач и певач Roy Paci, панџаби певач BEE2, каталонски ска-румба бенд La Pegatina и Џамбо Агусев, трубач из Македоније. Песме су на енглеском, шпанском, пунјаби и италијански.


Шта је “Happy Machine”? Happy Machine je, jeдноставно речено, балканска справа за ракију. Ова локална жестока вода, названа ракија, производи се у селима широм региона. Деда има свој тајни рецепт, бака има свако јутро своју чашу за здравље. Пијење свеже љуте ракије директно из Срећне машине познато је да изазива инстант срећу и друге ефекте (приказане у њиховом споту "No Escape").


Ипак, ова добра стара пракса је забрањена од стране ЕУ у последњих неколико година и захтева посебну дозволу, чак и за производњу малих количина за некомерцијалну кућну употребу што је претворило нормалне породицe у хајдуке.


„Мислили смо да би помогло ако бисмо написали како да се састави „Happy Machine“ па смо ставили план на насловници“, изјавили су чланови бенда и додали “Happy Machine” je глас свега на слободи – говора, кретања, идеје и знања, и борба обичних људи који покушавају да заштите ове слободе од немилосрдних крадљиваца душа. Ако не успемо у томе, бар имамо „Happy Machine“ да у њој удавимо нашу тугу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 12 фебруар 2016 21:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани