Кућа Добрих Вести

Login

Додељене награде заслужним појединцима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gujonnnnnnБЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић уручио је у понедељак поводом Дана државности одликовања заслужним појединцима и институцијама, захваливши им на заслуженим признањима.


Mеђу добитницима награде је и Арно Гујон (30), оснивач и директор хуманитарне организације "Солидарност за Косово" из Француске, о чијим активностима Кућа добрих вести редовно извештава и пише.


Арно Гујон је одликован златном медаљом за изузетне заслуге у области хуманитарних делатности, поводом обележавања Дана државности Србије 15. фебруара. На свечаности која је одржана у згради Председништва Србије, присуствовале су бројне уважене личности, а одликовања је добило још 66 заслужених грађана и институција Србије.


"Изузетна ми је част што ме је Председник Републике Томислав Николић одликовао златном медаљом због мог деценијског хуманитарног рада на Косову и Метохији. Ово одликовање ми много значи, али значи и другима, волонтерима, донаторима и свима који су нас у једном тренутку подржали у нашој мисији. Ово признање ми даје додатну мотивацију за даљи рад и представља велику одговорност која ме обавезује да радим још више и боље за добробит ове земље“, изјавио је Арно Гујон.


Организација “Солидарност за Косово” броји преко 10 хиљада донатора из целе Француске и око 30 волонтера који учествују у раду ове организације. Од 2004. године, када је основана, ова организација је обезбедила преко 38 хуманитарних конвоја чија вредност прелази 2,5 милиона евра, реновирала је 20 школа у енклавама на Косову и Метохији, финансирала је изградњу више пољопривредних објеката (фарме, штале, млекаре, пластенике...), била је активна и у помоћи породилиштима и манастирима, деци и старцима.


Арно Гујон који се преселио из своје родне Француске у Србију пре 4 године, добио је српско држављанство на основу заслуга у Палати Србије од руке Министра Унутрашњих Послова Небојше Стефановића у мају прошле године. Арно Гујон је такође аутор књиге "Сви моји путеви воде ка Србији" у издању Службеног Гласника.


Остали награђени


Међу другим награђенима су још и Младомир Пуриша Ђорђевић, Ранко Жеравица постхумно, Арно Гујон, академик Милован Данојлић, Мирослава Мира Ступица, Звонко Богдан, Вељко Губерина, селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић, Драги Јелић, Жика Јелић, Донка Шпичек, припадници Министарства одбране и Војске Србије.

 

Институције које су одликоване су Гимназија у Крушевцу, Српско геолошко друштво, Институт "Михајло Пупин", Природњачки музеј из Београда, Институт за кукуруз "Земун Поље", Математичка гимназија из Београда, Музичка школа "Мокрањац", Библиотека града Београда, Институт за микробиологију и имунологију.


Одликовани су и председници република Алжир, Ангола, Боцвана, Екваторијална Гвинеја, Еритреја, Етиопија, Замбија, Зимбабве, Зеленортске Републике, Јужна Африка, Јужни Судан, Камерун, Кенија, Конго, Маурицијус, Мозамбик, Намибија, Нигерија, Руанда, Сао Томе и Принсипе, Сејшели, Судан, Тунис, Уганда, Централноафричка Република.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 фебруар 2016 16:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија