Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал сирева овог викенда у Миксер Хаусу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

chiseeeeeБЕОГРАД - Овог викенда, 12. и 13. марта, у “Миксер Хоусу” у Београду, биће одржана трећа по реду продајна изложба аутохтоних сирева Балкана, „Balkan Cheese Festival”.


Ова манифестација ће широј публици представити аутохтоне сиреве са Балкана и дела Медитерана, са акцентом на сиреве из Србије, најавио је Миксер Хаус.

 

На фестивалу ће бити представљено око стотину сирева и деликатеса из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Италије и Македоније. Посетиоци ће моћи да пробају ретке и необичне врсте сирева и стекну знања о овој намирници и на предавањима и радионицама, и уживају у упаривању врхунских вина са сиревима.


Програм фестивала обогаћен је и презентацијама и предавањима.
Презентацију под насловом „Ко је пронашао свој сир?“, инспирисану књигом о променама: „Ко је украо мој сир?“ Спенсера Џонсона одржаће у суботу у подне Драган Ђорђевић, , Chief Hedonist Officer Асоцијације Аутентичних Хедониста.


Предавања на теме “Сирарство - занат, наука, уметност” и “Како се рађају краљеви сирева” одржаће у суботу и недељу у 14 часова Проф. др Јелена Миочиновић и др Зорана Милорадовић са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду


Здраве оброке са сиром ће у суботу од 12:30 припремати Нада Личина из удружења “На путу здравља”. Истог дана од 15 часова ће кулинарску радионицу „Трипице и сир“ инспирисану сиром одржати Небојша Анђелковић, гастроном, предавач на курсевима у Ил Примо школи кувања и музичар.


У недељу од 12:30 ће Драгослав Јовановић припремати намазе од сира са сремушем, мирођијом, са реном и сланином.


Радно време „Balkan Cheese Festivala“ “ је од 10:00 до 20:00 часова у суботу и недељу.


Цена једнодневне улазнице је 200 динара.


Детаљније информације о манифестацији, могу се наћи на сајту www.balkancheesefestival.com и на страници фестивала www.facebook.com/IzlozbaSira

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 10 март 2016 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија