Кућа Добрих Вести

Login

Радионица о комплетној аудио продукцији концерта

Оцените овај чланак
(1 Глас)

auodiodfdfdfБЕОГРАД - Оно што знамо о фестивалима и концертима јесу звучна имена, добар провод и одлична енергија, међутим за сваки сличан догађај потребно је обезбедити најбољи могући звук.


За тај сегмент задужени су људи иза бине – аудио инжињери.


SAE Институт, најавио је да ће одржати радионицу, у среду 25. маја од 18 часова, у сарадњи са Домом омладине Београда о комплетној аудио продукцији концерта.


Предавачи су:


Милан Трифуновић, главни аудио инжењер Дома омладине Београда


Милан се након стицања дипломе аудио инжињера позиционирао у Дому омладине где је као реализатор и стејџ менаџер радио са многим познатим домаћим, страним бендовима и извођачима као што су: Душко Гојковић, Васил Хаџиманов, Darkwood Dub, Партибрејкерс, Електрични оргазам, Eyesburn, Irie FM, Psihomodo pop,  Забрањено пушење,  Marc Ribot, Ursula Rucker, Arrested Development, Mark Lanegan, Wovenhand, Red Snapper, Tinariwen, Jose Gonzalez, Chuck Prophet, Napalm Death, Machine head, Mudhoney и многи други.


Учествовао је у продукцијском тиму на могим фестивалима попут “Еуросонг”, “Belgrade Jazz Festival”, “Exit Festival, а такође и као путујући тонац на турнејама по Европи за бенд “Кал”. Такође, Милан ради као гостујући предавач Live sound модела на САЕ институту у Београду.


Бојан Рајачић, аудио инжењер и предавач на САЕ Институту


Бојан је градио своје искуство радећи као аудио инжењер на неким од највећих фестивала и концерата у земљи и региону, као што су „EXIT Festival”, “Belgrade Beer Fest”, “Belgrade Calling Serbia”, “Belgrade Jazz Festival”, Robbie Williams, Green Day, Depeche Mode, Guano Apes, Faith No More. Тренутно је аудио инжењер за Александру Радовић и бенд “Халка” из Сарајева.


Опис радионице


Током радионице предавачи ће показати основе Live Sounda на младом и перспективном бенду “Ledge”. Сви присутни имаће прилику да се упознају са комплетном пре-продукцијом концерта кроз читање рајдер листи (Rider Lists), припремања бине, мониторинга и FОХа (Front of House), ток и врсте сигнала, комуникологија, избори и поставка микрофона. За време Ливе Соунд дана гости ће се упознати са аналогном и дигиталном конзолом. Такође, предавачи ће објаснити све о улогама кључних људи током аудио продукције концерта: Stage Technician, Back-Line Technician, Mонитор Микс инжењер (Monitor Mix inženjer), Фокс Микс инжењер (FOH Mix inženjer).


Радиoница ће бити интерактивна.


Улаз је слободан.


Пријаве су обавезне преко ОВОГ линка.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 19 мај 2016 21:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија