A+ A A-

Испитна представа студената глуме: „Жанроскоп“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zanreoskopБЕОГРАД - У простору Студија фотографије (Балканска 21), 7. јуна са почетком у 12 часова премијерно ће бити приказан нови спот Академије ликовних уметности, који је у својој реализацији окупио више од 30 студената.


Значајан дан, уторак, 7. јуни, прерашће у вече и позоришни пројекат студената III године глуме и професора и декана Академије уметности Небојше Дугалића “Жанроскоп”, који је са заиста великим успехом приказан 30. маја 2016., у Новом Саду у оквиру Позорја младих – Стеријиног позорја.


“Жанроскоп” ће бити изведен у Народном позоришту у Београду, на сцени “Раша Пaвловић”, са почетком у 20.30 часова.


“У просторијама Културног центра уживали смо у надахнутој игри петнаесторо глумаца Академије уметности у Београду, у класи проф. Небојше Дугалића, јединствених по привржености свом професору.Верујемо, многи од њих ће у скорој будућности освојити позоришне и филмске сцене. Тежња ка слободи неспутаног израза, душе, мисли и игре, ови млади глумци тако здушно уписују у подтексту своје разигране, маштовите и надахнуте игре. Са искреним задовољством исписујем: Браво за талентовану класу професора Небојше Дугалића и сараднице Хане Селимовић”, изјавила је тетролог Весна Крчмар.


„У прецизној и вешто урађеној сценографији и костимографији глумачка екипа Академије уметности у Београду у класи проф. Небојше Дугалића је зналачки доказала да се ради о дубоком истраживачком и стваралачком раду који је произашао из темељних припрема. Ово је резултат озбиљног и педантног рада и веома веште и оригиналне драматургије. До потпуног изражаја дошли су глумачка уиграност, стваралачка концентрација, доследност и ослобађање индивидуалних особина. Индивидуализовањем ликова досегао се висок и завидан квалитет представе”, каже Милена Кулић, један од писаца текстова у Билтену 61. Стеријиног позорја”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 јун 2016 20:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани