A+ A A-

Победа Шекарићеве у првом Купу СС Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БЕОГРАД -  Репрезентативка Црвене звезде Јасна Шекарић освојила је прво место у гађању МК пиштољем 30 плус 30 метака у првом Купу СС Србије одржаном на стрелишту на Царевој ћуприји у Београду.

Имала је одличних 587 кругова (прецизно 292, брза паљба 295). Друго место припало је светској шампионки и вицешампионки, олимпијки Црвене звезде Зорани Аруновић са 583 круга (293 и 290), док је трећа била Јелена Аруновић,  такође чланица Црвене звезде са 582 круга (289 и 293). Колико су добро гађале показује и податак да би као екипа са 1.752 круга имале 11 кругова бољи резултат од државног рекорда!  Олимпијка Бора 030 Бобана Великовић није учествовала.

У  јуниорској конкуренцији славила је Даница Рашета из клуба Земун Центар са 562 круга (278 и 284), док су друго и треће место заузеле Ана Алантијев (Смедерево) са 544 и Александра Матијашевић из Црвене звезде са 527 кругова.
Јуниори, полако али упорно, себи крче пут у овој дисциплини. Прва три места освојили су млади стрелци Колубаре Павле Алексић 507 (259 и 248), Жарко Марић 493 и Александар Живановић 463 круга.

- Ово је било последње такмичење пред одлазак на предолимпијски турнир за Светски куп који ће се на олимпијском стрелишту у касарни Краљевске артиљерије у Лондону одржати од 17. до 29. априла – каже в.д. селектора Горан Максимовић. – Сениорке су заиста сјајно гађале, надам се да ће Шекарићева и Зорана Аруновић бити на нивоу и у Лондону.

У селекцији Србије су – пушка: Ивана Максимовић (Нови Београд Ушће), Андреа Арсовић (Партизан), Немања Миросављев (Нови Сад) и Стеван Плетикосић („Чика Мата“) и пиштољ: Зорана Аруновић (Ц. звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасна Шекарић (Ц. звезда), Андрија Златић („А. Дејовић“, Ужице), Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац).

Уз в.д селектора Горана Максимовића  у стручном штабу у Лондону ће бити и лични тренери стрелаца Мира Максимовић, Драган Доневић, Драган Марковић, Јелена Аруновић, Бобан Марковић и  Александар Златић.  Прва такмичења су 19. априла када на ватрену линију излазе наше даме ваздушном пушком и ваздушним пиштољем. Олимпијски комитет Србије покриће трошкове за ово такмичење.

Идућег викенда, такође на Царевој ћуприји, одржаће се Куп СС Србије у гађању пиштољем средишњег паљења (ПСП).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 април 2012 12:16
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани