Кућа Добрих Вести

Login

Лето дечјих програма — бесплатни курсеви и радионица за клинце

Оцените овај чланак
(2 гласова)

decijiprogram34343БЕОГРАД - Деца су на распусту — идеално време да се играмо са њима и да их научимо неке кул нове ствари.

 

Пријавите ваше клинце и клинке на програме које ће startit.rs реализовати током првог Лета дечјих програма.


Од 23. јула до 31. августа реализоваће се Лето дечјих програма — 25 радионица програмирања за различите узрасте клинаца и клинки, у Стартит Центрима у Београду и Инђији.


Учешће на овим радионицама ће за децу бити бесплатно, пројекат ће се финансирати из наше Кицкстартер кампање и реализује се захваљујући подршци партнера Стартит Центра и партнера у настави.


Више од игре


Пошто су деца наша будућност, а јасно је и да технологија обликује будућност свакодневног живота и рада, одлучили смо да током лета организујемо програме на којима ће клинци и клинке направити своје прве програме, и приближити се изазовима и забави креирања са технологијом.
Све радионице су конципиране тако да су деци забавне — или правимо игрице или управљамо роботима, и кроз игру лакше савладавамо сложене начине размишљања и стварања. Уједно, радионице нису забавишта “нашминкана” учењем, већ пре обрнуто — желимо да са клинцима и клинкама стварно загребемо површину ових вештина.


Ево и програма које су припремили:


Курс прављења игара уз програмски језик Scratch, са Ранком Трифковићем — један за узраст од III до VI разреда, и један за старије основце и средњошколце


Радионица основа програмирања робота, са АPE Roboticsom  — за старије основце и средњошколце


Радионица основа програмирања за веб, са Центром за креативно размишљање Кликер — за узраст од VII разреда основне школе до IV разреда средње.


Испод можете видети детаљније информације за сваки програм као и формуларе за пријаву.


На горњим линковима можете видети детаље о сваком од курсева као и најављене термине, а уколико желите да се пријавите на обавештења мејлом о сваком наредном најављеном програму, унесите своју мејл адресу у формулару ОВДЕ.


Уколико, пак, имате неке своје програме приближавања технологије деци, јавите нам се на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  да га укључимо у пројекат.

 

Извор: Startit.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 јул 2016 18:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија