Кућа Добрих Вести

Login

Пекарско-Млинарски дани у Новом Саду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

hlebbbbБЕОГРАД - Први пекарско-млинарски сајам и конференција "21. Пекарско-Млинарски дани“ одржаће се у Новом Саду у Мастер центру Новосадског сајма у периоду од 6 до 8 октобра 2016. године.


На Сајму и конференцији окупиће се најеминентнији стручњаци из пекарске и млинарске професије.


На овогодишњој конференцији дискутоваће се о најактуелнијим темама у овој бранши. Централна тема конференције је енергетска ефикасност у својству оптимизације трошкова производње али ће бити речи и о: новом Правилнику о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина; тржишту пшенице; економским аспектима и могућим правцима развоја пекарства и млинарства са посебним акцентом на мале произвођаче; конкурентности пекарске и млинарске бранше; технолошким решењима и својствима производа у млинарству и пекарству. На крају, закључак ће бити на увек актуелној теми: Какав хлеб заиста једемо?


Посетиоци ће на Сајму моћи да се упознају са пекарском и млинарском струком и опремом која се користи у овој области, где их очекује и демонстрација припреме и печења пекарских производа у мини пекарама на неколико штандова као и могућност дегустације. Такође, у току сајма биће организована и изложба пекарских производа ученика пекарске струке. Сајам ће за посетиоце бити отворен сва три дана од 10 до 19 часова, а цена улазнице износи 200 динара. Последењег дана сајма ревијално ће се представити најбољи пекари Србије, победници овогодишњег такмичења за најбољег пекара и младог пекара Србије Пекаријада. Током представљања, најбољи пекари месиће пред публиком и дегустираће се најбољи српски бурек, бухтла и хлеб.


„21.Пекарско –Млинарске дане“ и сајам отвориће Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић. На актуелне теме из ове области одговор ће покушати да дају најеминентнији представници струке из Србије и иностранства, представници надлежних Министарства и Градске управе, представници произвођача и привреде, представници Привредних комора; агроекономски аналитичари; представници научно-истраживачких института; представници удружења произвођача и многи други.
Организатори овогодишње Конференције и Сајма пекарства и млинарства су: Млинпек завод Нови Сад, уз подршку Новосадског сајма.

 

Извор: Кућа добрих вести/Новосадски сајам


Последњи пут измењено уторак, 04 октобар 2016 12:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија