Кућа Добрих Вести

Login

Изложба високе италијанске моде

Оцените овај чланак
(1 Глас)

solaaaaaaИзложба високе италијанске моде под називом “Страсти и снови италијанске моде: Креативност, стил и истраживање” одржаће се у Београду од 18. октобра до 6. новембра у Конаку кнегиње Љубице, у организацији Италијанског института за културу.


Свечано отварање заказано је за уторак 18. октобар у 18:30 а улаз је слободан.


Изложба “Страсти и снови италијанске моде” жели да покаже таленат, уметнички израз и занатску савршеност италијанске моде као културног и економског наслеђа једне земље. Посетиоци у Београду имаће прилику да уживају у непоновљивим креацијама славних модних брендова, међу којима су Ђанфранко Фере, Марела Ферера, Гај Матиоло, Гатинони, Сестре Фонтана, Ђорђо Армани, Енрико Ковери, Лаура Бјађоти, Версаће, Валентино, Фенди, Ренато Балестра.

 

Међу експонатима наћи ће се и Арманијева хаљина коју је носила Софија Лорен на црвеном тепиху поводом прославе 70. годишњице филмског студија Чинечита, хаљина сестара Фонтана коју је носила Ава Гарднер у филму "Босонога контеса" а затим је модернију верзију имала Анита Екберг у Фелинијевом филму "Долче вита", хаљина “Скуола ди мода Ида Фери” која је приказана док је у изради, па се на њој може видети сам кројачки процес, као и мушки сако “Лука Литрико” који је делимично завршен па се на њему види сам процес рада, а исти такав модел креирао је Анђело Литрико за Ричарда Бартона.


Изложба се одржавао као део XVI издања Недеље италијанског језика у свету, што је догађај који се организује сваке године у октобру месецу у циљу промоције италијанског језика као великог језика класичне и савремене културе и његових веза са уметношћу, науком, културом. Овогодишње издање је посвећено италијанској креативности и њеним брендовима, а посебно секторима моде, одеће и дизајна, под насловом “Италијански језик и креативност: брендови и одећа, мода и дизајн”.


Италијански институт за културу у Београду ће учествовати и у недељи програма коју организују национални институти за културу земаља Европске Уније (EUNIC) у Србији и која је посвећена језицима и дигиталном читању. Том приликом Институт ће организовати два догађаја:
- округли сто на којем ће учествовати писац Давиде Морозиното
- презентацију нове дигиталне библиотеке Института.


- Поред тога, професор Грацијано Серађото са Универзитета Ка Фоскари из Венеције ће одржати предавање о настави италијанског језика и креативности у сарадњи са Катедром за Италијанистику Филолошког факултета Универзитета у Београду.


Током Недеље италијанског језика у свету у Италијанском институту за културу ће бити могуће посетити изложбу фотографија Франка Фонтане коју је приредио сам фотограф и која се организује у сарадњи са Центром за истраживање и архивирање фотографије покрајине Фриули Венеција Ђулија.


Биће организоване и друге иницијативе за студенте и ученике на Универзитету у Новом Саду, са пројекцијама италијанских филмова, као и активности у Трећој београдској гимназији.


Више информација погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 15 октобар 2016 21:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија