Кућа Добрих Вести

Login

Награде за иновације у настави на конкурсу „Дигитални час“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

digitalnIIIIБЕОГРАД - На свечаности у Скупштини Србије додељене су дипломе наставницицима који су победили на конкурсу „Дигитални час“.


На овогодишњем конкурсу „Дигитални час“ награђен је 51 рад: у области математике, рачунарства, информатике и техничког образовања; у области друштвених наука, уметности и спорта; и у области природних наука.

 

 

Наградни конкурс Министарства трговине, туризма и телекомуникација, који је одржан пети пут, намењен је свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија, а сви награђени радови објављују се у онлајн зборнику тог Министарства.


Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да је унапређење образовања помоћу информационо комуникационих технологија, кључ за успешно формирање младих генерација у складу са захтевима савременог доба.


„Просветни радници и Министарство просвете су наш стратешки партнер у подизању нивоа дигиталне писмености код деце. Очекујемо да програми које заједно спроводимо од следеће године буду на још већем нивоу, када ће, надамо се, и информатика бити обавезан предмет у основним школама“, рекла је Матић.


Она је подсетила да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, такође у сарадњи са Министарством просвете, спровело и друге програме, као што је ИТ караван у 15 градова Србије, за пет хиљада основаца, са програмом за едукацију о предностима и опасностима нових технологија, који ће бити реализован и у овој школској години.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 25 децембар 2016 20:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија