A+ A A-

Велико интересовање за концерт мароканске певачице Хинди Захре

Оцените овај чланак
(1 Глас)

hindiiiiiБЕОГРАД - Хинди Захра, светски позната мароканска кантауторка, наступиће у склопу Musicology Barcaffè Sessions, 9. фебруара у клубу Битефарткафе.


Карата за концерт има још увек, међутим, већ су распродата прва два промотивна контигента. Оволико интересовање за концерт уопште не чуди, с обзиром на то да је наступ ове уникатне уметнице на Musicology Barcaffè Sessions уједно бити и њен први наступ у Србији. Организатори саветују све оне који желе да уживо чују Хинди, да што пре обезбеде своју карту.


Хинди Захра, певачица баршунастог вокала, добитница је престижних награда "Constantin" и "Victoires de la Musique".  Рођена у Мароку, са пребивалиштем у Паризу, Хинди себе описује као увек немиран, слободан дух. Ћерка војника и мајке која се бавила глумом и певањем, рођака музичара који су створили мароканску психоделичну сцену, Хинди Захра спаја све ове утицаје у једно складно и јединствено музичко искуство.


Захра обожава да прича приче - али само о сопственом проживљеном искуству - и да их преточи у музику. Упоређивали су је са Били Холидеј, Џенис Џоплин и Пати Смит. Са мало блуза, џеза и необичног мароканског етна, Захра је готово сама аранжирала и створила своју музику, као самоуки мултиинструменталиста.


Концерти Musicology Barcaffè Sessions замишљени су као интимни ужитак и блиска интеракција између уметника и посетилаца концерта, те је број карата стриктно ограничен. Оваквом јединственом уживању у квалитетној музици доприноси партнер фестивала чија шољица ароматичног еспреса позива све љубитеље квалитетне кафе на оптимизам и дружење, овај пут уз оригиналне ноте Марока у Београду.


Карте су у продаји на свим продајним местима eventim.rs и ddtickets.rs, као и путем сајтова дистрибутера.

 

Извор: Кућа добрих вести/Медија центар


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани