Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за другу књигу младих аутора

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rukopisiiiiiБЕОГРАД - Сомборски књижевни фестивал и Градска библиотека “Карло Бијелицки” у Сомбору расписали су конкурс за другу књигу аутора млађих од 35 година.


Конкурс је намењен ауторима са једним издањем иза себе, а циљ је да помогне писцима млађе генерације да превазиђу тзв. проблем друге књиге.


Право да конкуришу имају аутори млађи од 35 година са једном објавлјеном књигом. Један аутор може послати више од једног рукописа. Конкурс је отворен до 15. фебруара 2017.


Награда се састоји из штампања награђеног рукописа. Награда ће бити уручена током Сомборског књижевног фестивала у мају 2017. Аутор изабраног рукописа биће лично обавештен.


Име победника конкурса биће објавлјено на сајту Градске библиотеке “Карло Бијелицки” и у релевантним штампаним и електронским медијима.


Упутство за слање рукописа:


У разматрање за награду улазе рукописи без обзира на жанровску одређеност (проза, поезија, драма, есеј, критика, књижевност за децу, полижанровска дела).


Рукописе треба послати електронски на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  до 15. фебруара 2017.


Потребно је послати два документа: рукопис потписан шифром и разрешење шифре.


У разрешење шифре је потребно укључити следеће податке: име и презиме аутора, краћу биографију, контакт аутора, кратак опис, критику или рецензију прве књиге.


Рукопис који се шалје на конкурс мора бити потписан шифром и представлјати оригинално ауторско дело на српском језику, док делови рукописа могу бити раније објавлјени.


Жири неће узети у разматрање рукописе који не буду испунили услове конкурса.


Извор: Кућа добрих вессти/seecult.org


Последњи пут измењено петак, 13 јануар 2017 15:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија