Кућа Добрих Вести

Login

Искрено можда

Оцените овај чланак
(1 Глас)

yesbiiiБЕОГРАД - Можда те се плаше јер си превише искрена у доба када људе привлачи слаткоречивост, привлаче их они који манипулишу својим реченицама и они који знају како учинити да лаж буде привлачнија од истине. Можда је твоја истина горка онима који не желе окусити оригинал – онима који само желе шлаг са торте.


Можда их плашиш јер тачно знаш шта желиш и знаш шта не желиш, а сви су други изгубљени у покушају да исто то открију. Можда су толико изгубљени у својој несигурности да одбацују свакога ко је сигуран у себе или су се можда само навикли на људе који су несигурни и који сада не разумеју ко су.


Можда те се боје јер не желиш суделовати у њиховим играма, у којима су сви толико опседнути победама да је губитник свако ко не игра. Можда си окружена људима који су толики стручњаци у игрању игара да не знају како је на супротној страни и не желе поновно бити почетници.


Можда те се плаше јер им говориш оно што не желе чути и јер су навикли да им се сервирају лажи. Можда желе веровати у било коју слику која је створена за њих и не желе видети ко су они уистину. Можда су им твоје речи толико непознате да их једноставно не разумеју или им не верују.


Можда их плашиш јер обраћаш пажњу. Не заборављаш шта су рекли док су били љути или док су били рањиви, обраћаш пажњу на њихове очи и говор тела, обраћаш пажњу на тон њихова гласа и гестикулацију. Можда нису навикли да их се види или чује и твоја им пажња представља нелагоду јер то значи да морају скинути маске.


Можда те се боје јер знаш да их је страх, а ти ипак још ниси опрезна. Можда си неопрезна са својим срцем и осећајима и они не знају како се носити с њима, они не знају како се носити с било чиме што нарушава њихову сигурност, која нарушава њихову рутину или реалност. Можда твоје срце куца брже од њих и не могу с тобом држати корак.


Можда те се плаше јер их не требаш. Јер знају да можеш преживети без њих, јер знају да их нећеш чекати, јер знају да ћеш се заузети за себе, јер знају да нећеш дозволити да будеш само још један број на њиховој листи.


Можда их плашиш јер цениш саму себе, јер си довољно снажна да одеш и јер си довољно паметна да знаш колико вриједиш. Можда су се толико навикли бити на пиједесталу да не знају бити нигде другде.


Без обзира на разлог, настави их плашити. Настави их плашити својом искреношћу, снагом, својом добротом, својом љубављу, разумевањем, својим речима, својим очима, својом присутношћу и својом способношћу да их прочиташ. Читај их и даље све док не пронађеш некога ко је једнако храбар као и ти и који се неће тако лако уплашити, некога ко је једнако “страшан” као и ти.

 

Извор: Креативна чаролија/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 18 јануар 2017 12:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија