Кућа Добрих Вести

Login

Премијера позоришне представе Дивљак

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ursosБЕОГРАД - Словеначки СиТи театар ће у четвртак 23. фебруара на сцени Петар Краљ, Атељеа 212 премијерно извести представу Дивљак.

 

Ова духовита прича о побуни појединца против вредности новог доба, економије, породице, јефтиног телевизијског програма, реклама и дечијих бојанки рађена је по сценарију писца Ерленда Луа.


Дивљак је комедија о човеку, који се усуђује да буде другачији и напусти све оно на шта се ослања просечан човек нашег доба. Он не жели да живи у потрошачком друштву и стога своју каријеру, материјалне вредности и породицу мења за дивљину шуме, шатор и младог ирваса. Дивљак ради оно што бисмо сви желели, али немамо храбрости.


Његов благо циничан и неприкладан однос према свему што данашње друштво велича брзо нам се увлачи под кожу и почињемо да му завидимо на освојеној слободи.


У представи играју: Урош Фурст/Фüрст, Примож Пирнат и Катарина Час.


Већ сутрадан, у петак, 24. фебруара, београдска публика имаће прилику да погледа још једно остварење истог писца – Волво камиони. Представа је мастер рад студената Факултета драмских уметности на челу са младом редитељком Мајом Малетковић, најавило је ово словеначко позориште.


Волво камиони представља наставак приче о Дивљаку (Доплеру), човеку који доживљава кризу идентитета, бежи од цивилизације и смисао тражи у другачијем окружењу. Он своју одметничку авантуру наставља у шумовитим, слабо насељеним подручјима суседне Шведске и далеко од тога да је усамљен у свом ексцентричном начину живота. Пре би се могло рећи да је најнормалнија особа међу галеријом необичних ликова које тамо среће.


Цена улазнице за представу Дивљак је 1.000 динара, а уз њу добијате гратис карту за представу Волво камиони.


Улоге тумаче: Владислав Михаиловић, Горица Поповић, Младен Андрејевић и дечак Милош Кланшчек.


Цена улазнице за представу Дивљак је 1.000 динара, а уз њу добијате гратис карту за представу Волво камиони.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 22 фебруар 2017 21:20

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија