Кућа Добрих Вести

Login

Нови магазин из културе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mgazinБЕОГРАД - Алиа Мунди је нови магазин из културе чији је циљ промовисање идеје културне разноликости.

 

Овај магазин је регионални пројекат настао са циљем унапређивања културних мостова између народа на простору бивше Југославије.


Поред тога, магазин је усмерен и на упознавање публике региона са елементима светске културне баштине, односно културе, традиције и обичаја разних народа света. Оснивач и уредник Ана Стјеља у уводнику првог броја навела да "Алиа Мунди" жели да покаже да је свет онолико богат колико различитих култура негује и да треба да буде уједињен у својој културној разноликости и мултикултуралности.


Магазин кроз седам сталних рубрика представља институције, организације и појединце активне на ширењу и јачању значаја културне разноликости и очувања културног наслеђа у Србији, региону и свету. Алиа Мунди се штампа на српском језику, док је интернет издање двојезично, на српском и енглеском језику.

 

Магазин ће излазити квартално, три пута годишње.


Извор: Кућа добрих вести/АСМЕДИ


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија