Кућа Добрих Вести

Login

Витез фест 2017

Оцените овај чланак
(1 Глас)

straza34343434БЕОГРАД - Витешка стража испред Стамбол капије у Горњем граду Београдске тврђаве, током наредна два викенда најављује предстојећи витешки спектакл „Витез фест“.

 

Посетиоци Београдске тврђаве присуствоваће церемонији постављања и смене витешке страже (смена се врши на сваких сат времена) и биће у прилици да се сликају са витезовима и племкињама који ће делити промотивни материјал улицом Кнеза Михајла и Београдском тврђавом.

 

Ове године „Витез фест“ се у сарадњи са Градом Београдом, Београдском тврђавом, Туристичком организацијом Србије и Туристичком организацијом Београда одржава 8. и 9. априла на Београдској тврђави.

 

„Витез фест“ сеодржава од 2004. године, а под овим именом четврту годину за редом на Београдској тврђави на велике хришћанске празнике Врбицу и Цвети.

 

„Витез фесту“ претходи „Недеља витештва“ која се одиграфа од 3. до 9. априла. Током ње вас очекују предавања најеминетнијих археолога, архитеката, историчара, стручњака средњовековне историје, приказивање витешких филмова и велики гала концерт на Београдској тврђави.

 

Концерт кој има улогу отварања „Витез феста“ ћепочети на празник Благовести у петак 7. априла, у 20 часова са страним гостима и најугледнијим домаћим звездама.

 

За сада су потврдили учешће: Бора Ђорђевић, ансамлб Ренесанс, оркестар Јована Маљоковића, група Бибер, инструменталиста из Русије Егор Стрељников, народни вокални солиста Снежана Бабић, оперски солиста Тања Андрејић, витезови из целог света, ватромет Принца Ђорђа Карађорђевића и многи други.

 

Догађај се одиграфа у суботу и недељу 25. и 26. марта и 1. и 2. априла од 12 до 17 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести

 



Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија