Кућа Добрих Вести

Login

Обнова три школе на Косову и Метохији

Оцените овај чланак
(0 гласова)

gujonФранцуска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ обезбедила је преко 110 000 евра за обнову три школе на Косову и у Метохији.

 

Прикупљена средства била су намењена за адаптацију кровова, замену столарије и обнову електричне инсталације, увођење централног грејања и изградњу санитарног блока. Пројектом су биле обухваћене школе у Горњој Битињи код Штрпца и у Црепуљи код Зубиног потока. Такође је реновиран Дом за особе са посебним потребама у Грачаници који је једини такве врсте за Србе на Косову.

 

"За нас је важно да реновирамо школе зато што сматрамо да је знање оно што је најпотребније деци, знање нико не може да им одузме и јер ће знањем деца постати одрасле, одговорне особе, што је суштински важно сваком човеку. Наставићемо у будућем времену да реновирамо школе и већ у септембру крећемо поново са обиласком школа широм Косова и Метохије", нагласио је Арно Гујон, оснивач и директор француске НВО „Солидарност за Косово“.

 

 

                      crepuljaaaa

 

 

У сарадњи са Рашко-призренском Епархијом која је пратила одвијање радова, реновирање је почело у новембру прошле године и завршило се крајем марта.

 

Хуманитарна организација Солидарност за Косово је у претходних 5 година укупно реновирала 27 школа широм Косова и Метохије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија