Кућа Добрих Вести

Login

Hand Made Фестивал на Дорћол Плацу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

handemende343434БЕОГРАД - На Дорћол Плацу, у недељу 23. априла биће организован трећи Hand Made Фестивал.

 

Фестивал је намењен свим креативцима, као и онима који уживају у туђој креативности.


Неки од њих стварају мала уметничка hand made дела за себе, неки за своје најближе, неки су се извештили у дистрибуцији својих производа, а ми смо решили да их упознамо са вама. То су људи који се баве прављењем накита, одеће, али и многих других предмета.


Ово је прилика да купите нешто аутентично себи, или некој драгој особи, као и да се упознате са Hand Made трендовима у граду.


Акценат ће бити и на радионицама, јер је намера организатора да подсете људе колико тога могу да направе сопственим рукама. Циљ је да Дорћол Плац постане препознатљиво место где људи могу да уче и стекну нова знања и вештине.


Обавезно је пријављивање на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .
Све радионице су бесплатне.


Распоред радионица


12-13 часова - Креативна радионица прављења оригамија за децу, Културни центар База Црна Овца


Јесте ли већ чули за легенду о хиљаду ждралова? На овој једночасовној радионици, причаћемо о јапанској култури, о томе зашто су и колико важни ждралови и жеље и потрудићемо се да научимо основе оригамија - технике прављења фигурица од папира. Циљ радионице је подстицање маште, креативности и концентрације, али и учење о новим културама, кроз игру. За узраст од 5 до 10 година.


13-15 часова - Декупаж и шаби шик радионица, Уметничка школа "Ђуро Салај"


Стара техника украшавања предмета од дрвета, стакла, керамике и метала мотивима са салвета, новинског папира, фотографија...Пробудите своју креативност! Припрема површине за лепљење салвета, одабир и припрема мотива, лепљење на предмету и лакирање целог рада. Након упознавања основа декупаж технике, учесницима ће бити приказана и шаби шик техника- имитација старог и похабаног намештаја. Техника ће бити примењена на дрвеним подметачима. Употребне предмете на којима се ради, заинтерсовани учесници могу да понесу са собом.


14-16 часова - Радионица стиро штампе, Квартум, неформално удружење креативаца


Ако сте мислили да је у питању словна грешка - преварили сте се. У питању је иновативна техника штампе где се на текстилу штампа печатима од стиропора. Није потребно никакво претходно образовање нити искуство. Добродошли су сви од 7 до 77. Капацитет је до 10 учесника.


15-16 часова - Радионица израде накита, Бејзикдизајн


Радионица подразумева прављење накита од цд-а, а затим бојење акрилним бојама. Учесници носе са собом оно што су направили. Оно што заинтересовани могу да очекују је супер кул уникатан комад накита, као и нова техника рециклирања материјала коју ће моћи касније и сами да примењују и праве разне аксесоаре.


16-17 часова - Креативна радионица вајања глином за децу, Мала школа уметности Див Арт


Вајаћемо мале уникатне форме од глине, техником ручног грађења. Радионица је креативна, тактилна и инспиративна. Није потребно предзнање, добродошли су сви који воле да се играју и стварају. За узраст од 5 до 12 година.


16-18 часова - Осети глину, Уметничка школа "Ђуро Салај"


Рад са глином значајан је за развој личности, користи се у терапеутске сврхе, али и доприноси креативном изражавању, уз конкретне практичне користи. Тема радионице: Упознавање са глином, припрема глине за рад, приказ како се правилно меси и обликује глина, као и зашто је то битно у процесу израде предмета од керамике. Учесници ће имати довољно времена да се забаве глином и опробају у прављењу жељеног предмета.


17-18 часова - Цртање по мајицама за децу, Бејзик Дизајн


Деца могу да очекују пуно забаве и развијање креативности и маште, као и уникатне кул ствари које су сами направили. Свако нека понесе мајицу (светла, најбоље бела). Није битан таленат, само је битна воља да се научи нешто ново.


17-20 часова - Радионица ручног ткања, Удружење уникатног ручног ткања "Изворје"

 

Основни циљ је приближавање ручног стваралаштва, овом случају ткања савременом човеку. На радионици ће бити представљен рад на тзв. дрвеном коњићу са различитим техникама ткања - тканица, кружни појас тзв. учкур и много тога другог.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 април 2017 17:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија