Кућа Добрих Вести

Login

Десет градова у ужем избору за титулу Европске престонице иновација 2017

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kopenhagenБЕОГРАД - Десет градова – Орхус, Берлин, Копенхаген, Хелсинки, Ница, Париз, Талин, Тампере, Тел Авив и Тулуз – налазе се у ужем избору кандидата за Европску престоницу иновација.


Независна комисија стручњака изабрала је финалисте између 32 града кандитата који користе иновативне идеје да побољшају квалитет урбаног живота у још више укључују грађане у заједнице, објавио је ЕУ инфо центар у Србији.


Карлос Моедаш, комесар за исраживања, науку и иновације, рекао је: “Сваки нови избор за Европску престоницу иновација показује инспиративније и иновативније идеје из целе Европе. Овогодишња снажна конкуренција доказала је колико су богати животом наши локални иновативни екосистеми. Путовање је до сада било веома узбудљиво, а најбоље тек долази. Радујем се објави победника у новембру и даљој сарадњи са њима”.


Град победник ће бити познат на Веб самиту у Лисабону 7. новембра и добиће милион евра за даљу подршку иновативним активностима града, док ће два другопласирана града добити по 100.000 евра.


Међу досадашњим победницима су Барселона 2014. године и Амстердам 2016.
Више информација о градовима финалистима можете наћи у овим вестима и на iCapital  интернет страни.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 септембар 2017 21:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија