Кућа Добрих Вести

Login

Промоција троструког албума Удах/Издах

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pianoПромоција троструког албума УДАХ/ИЗДАХ: Мала антологија музике за клавир (1914– 2014) пијанисткиње Наде Колунџије одржаће се у Центру лепих уметности Гуарнериус у понедељак, 19. октобра у 20 часова, у оквиру 26. Међународне трибине композитора.

Издање УДАХ/ИЗДАХ: Мала антологија музике за клавир (1914– 2014) састоји се из три компакт диска и пратеће књиге.

 

Са богатим искуством у извођењу и истраживању савремене музике, Нада Колунџија је саставила збирку од 38 композиција из музичког пера 18 иностраних и 7 домаћих аутора која пружа узбудљиву и провокативну слику музичког развоја у последњих сто година. Више од половине програма чине дела која је ова пијанисткиња премијерно извела у Србији (уз три светске премијере), откривајући публици различита лица клавира (од клавира играчке, преко препарираног клавира и музичке кутије, до четвртстепене музике и комбиновања клавирског звука са електроником).

 

Троструки компакт диск прати књига на српском и енглеском језику, у којој се, између осталог, налазе и искази самих композитора писани специјално за ову Антологију, што је чини јединственом у свету музичких издања.

 

На промоцији ће говорити музиколози: Ана Котевска, Зорица Премате, Ивана Миладиновић Прица (уредник књиге), музичка критичарка Зорица Којић и издавач Милорад Стојковић.

У концертном делу промоције, Нада Колунџија ће извести дела Георгија Гурџијева, Иване Стефановић, Вилијама Дакворта, Лоле Перин, Мирослава Савића (уз учешће композитора), Филипа Гласа и Јакоба тер Велдхајса (Јакоба ТВ-а).

 

Издавач је Вертикал Џез Продакшн Београд.


Последњи пут измењено петак, 13 октобар 2017 08:40

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија