Кућа Добрих Вести

Login

Десет хиљада књига за српске затворе

Оцените овај чланак
(4 гласова)

KNJIGEБЕОГРАД -  Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“, у оквиру којег се налазе Музеј српске књижевности и Музеј књиге и путовања, поклања десет хиљада публикација за чак 29 затвора у Србији.


Првих хиљаду књига већ је однетo у Казнено-поправни дом за малолетнике у Ваљеву, где је са представницима Адлигата боравила новинарска екипа емисије Vice, да ову важну донацију овековечи и камером.


Затворске библиотеке играју велику улогу у образовању затвореника. Код оних који се искрено покају за своја дела, који одлуче да промене свој живот и посвете се образовању, завршавању школа и факултета, библиотека је централно место у њиховим животима.


Председник Адлигата, Виктор Лазић, подсећа да је и сам био неоправдано задржан у једној сличној установи на десет дана, услед неспоразума са граничарима Јужне Осетије.

 

,,Адлигат" тако великим корацима наставља своју културну и цивилизацијску мисију очувања књиге и ширења љубави за читање и знање, међу којима је и пројекат ,,Милион књига за Србију". Из прикупљених вишкова богатог књижног фонда већ је подељено више од пола милиона публикација широм наше земље, али и ван граница Србије.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 11 децембар 2017 16:51

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија