A+ A A-

Представљање конкурса ЕУ из области културног наслеђа и креативних индустрија

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sacuvajlink565656БЕОГРАД - Култура Деск Србија и ЕУ инфо центар у Београду организују представљање актуелних прилика за остваривање финансијске подршке у области културног наслеђа и креативних индустрија.

 

Догађај је намењен установама и организацијама у култури које имају намеру да конкуришу на конкурсе различитих програма Европске комисије: Креативна Европа (потпрограм Култура) и Европа за грађане.

 

О пропозицијама конкурса и могућностима за учешће домаћих установа и организација у култури говориће Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија и Сања Атанасковић Опачић, руководитељка групе за међународну сарадњу и европске интеграције Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

 

У оквиру програма биће представљни конкурси:

 

Културни и креативни градови и простори, међусекторски позив програма Креативна Европа

Европско сећање, у оквиру програма Европа за грађане и грађанке

Демократски ангажман и грађанско учешће, у оквиру програма Европа за грађане и грађанке

Презентација ће се одржати у уторак 23. јануара у 12 часова у ЕУ инфо центру у Београду (Краља Милана 7).

 

Креативна Европа је програм Европске комисије за подршку сектору културе и аудиовизуелним делатностима. С буџетом од 1,46 милијарди евра подржава иницијативе сектора за културу које промовишу европску сарадњу, књижевно превођење и стварање мрежа и платформи. као и иницијативе аудиовизуелног сектора које промовишу развој, дистрибуцију и доступност аудиовизуелних дела. Програм се састоји од два потпрограма: Култура, за промоцију сектора културе, и МЕДИА за подршку аудиовизуелном сектору.

 

Програм Европа за грађане и грађанке је програм Европске уније и има за циљ промовисање европског идентитета и европског грађанства. Осмишљен је тако да промовише сарадњу између земаља учесница програма у различитим областима које су везане заједничким политикама.

 

 

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом је национална контакт тачка за спровођење програма Европа за грађане и грађанке.

 

ИЗВОР: Кућа добрих вести/Kreativnaevropa.rs


Последњи пут измењено петак, 19 јануар 2018 13:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани