A+ A A-

Фестивал „Родитељство новог доба“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

 

„Родитељство најчешће код људи активира страх и бригу, из чега произилази природна жеља за контролом деце. Мисија нашег фестивала и удружења са истим називом је подршка родитељима и свима који раде са децом у ослобађању од страха како би лакше освестили чињеницу да када одустанемо од страха, бриге, контроле и силе – пред свима нама се отварају могућности за узбудљив лични раст и развој и истинско повезивање са собом, децом и другим људима”, пише на званичној интернет страници Фестивала.

 

„Неуронаука нам показује да је повезаност основ развоја дечјег мозга, основ за здрав ментални, физички и социјално-емотивни развој сваког човека. Верујемо да је то добар пут за развој великих потенцијала деце и њихово одрастање у људе који ће имати разумевање и саосећање за друге, што је главни предуслов за остваривање добрих односа. Данас знамо да су управо односи са другима оно што нас чини срећним и задовољним”, истиче се у најави.

 

На овом фестивалу окупљени су на једном месту стручњаци и родитељи који желе да поделе своја аутентична искуства и знања са другим родитељима и стручњацима из области родитељства и науке о развоју човека.

 

Међу говорницима и предавачима су бројни угледни људи из струке који ће причати на тему родитељства, свако из свог угла и у оквиру своје теме.

 

Првог дана фестивала говориће академик проф. Мирјана Совиљ говориће на тему пут до здравог и креативног детета, Др Јелена Јовановић ће наступити са темомо „Исцељитељски преглед бебе“,  затим следе Блага Лазић „ Разговор са сеоском мамом са београдског асфалта”, а затим Јелена Ћустић  „Искуства маме са четворо деце и представљање Центра за природни порођај“, Јелена Тер Хар „Развој самопоуздања и унутрашњих снага будуће маме“, Ивана Величков „Постељица – магија коју рађамо“.

 

Другого дана фестивала 4. марта говориће  Јована Ружичић „Маме данас у Србији – ново истраживање“, Николина Милосављевић „Родитељ као узор за развој емоционалне интелегенције код детета“, Снежана Милановић “Сензорна интеграција – кад је дете осетљиво“, Марија Костић „Сензорна интеграција – кад је дете осетљиво“, Др Мирјана Мицовић “Чудесна медицина за децу”, Маја Живковић “Генетика у основи спокојног родитељства“, Патрик Балинт “Како емоције родитеља и искуства током порођаја снажно утичу на наш даљи ток живота“.

 

На догађају ће бити и одржане радионице па ће тако Патрик Балинт говорити о “Анатомији порођаја са физиолошког и психолошког аспекта и каснијим животним моделима” и Наташа Вукићевић са темом “Урбано баштованство – најбоља играоница за вас и ваше дете: Засадите биљку са својим дететом“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани