Кућа Добрих Вести

Login

Магнифико у априлу у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

magnifikoБЕОГРАД - Популарни словеначки кантаутор Роберт Пешут Магнифико , творац хитова „Дивна“, „Пукни зоро“, „Само мало“ и других, наступиће 15. априла у Београду, у „Белекспоцентру“.

 

Као специјални гост на концерту појавиће се Никола Пејаковић Коља, глумац и сценариста филмова „Лепа села лепо горе“, „Рат уживо“, „Ледина“ и хит серије „Вратиће се роде“, али и режисер и аутор песмама као што су „Хаљиница боје лила“ и „И ето, удаде се ти за коња“.

 

Он истиче да се радује гостовању и са усхићењем говори о сарадњи са словеначким музичаром:

 

„Магнифико је талентован и добар човек. Част ми је што ћу да отпевам и одсвирам неколико песама са њим у Београду. Када је реч о снимању песме „Дивна“, у Љубљани, Роберт је моју породицу и мене угостио управо тако - дивно. Читава екипа око њега, његов буразер Шац и сарадници, били су дивни, хвала им још једном. Све у свему - дивно. Видимо се у Белекспоцентру!“.

 

С обзиром на то да су Магнифико и Драган Бјелогрлић дугогодишњи сарадници, неки од хитова из серијала „Монтевидео“ већ су стекли статус евергрина, што се дешава и са нумером „Дивна“. Поред оригиналне верзије са музичарем Огијем Радивојевићем, која се може чути у одјавној шпици „Сенки над Балканом“, остварења које је брзо освојило срца публике, кафанска верзија песме са Николом Пејаковићем заживела је у самој серији, али и ван ње. Композицију прати емотивно извођење, меланхолична мелодија и стихови који воде у правцу севдаха. Све заједно најављује концерт пун емоција и добре музике која се не пропушта.

 

Роберт Пешут Магнифико познат је по препознатљивом хумору и поигравању са многим жанровима, од попа и рока, преко електра, до српског фолка, о чему сведоче његови хитови. „Хир ај кам, хир ај го“ је био тема једне од колекција модног мага Роберта Кавалија, а успех су постигле и „Силвија“, „Писмо куму (Рамбо Рамбо)“, „Гив ми мани“ и многе друге песме. Своју музику описује као ретро шик, комбинацију балкан-диско шлагера и џеза. Током двадесетпетогодишње музичке каријере издао је 11 албума и постао познато име широм света. Његов четврти албум, „Еxпорт/Импорт“ (2004), донео му је успех широм Европе, а издавачка кућа „Сони“ објавила га је у чак 56 земаља.

 

Највећу популарност у Србији стекао је захваљујући музици коју је радио за серијал „Монтевидео“.

 

Улазнице за београдски концерт могу да се набаве путем „Евентим“ и „Gigs Tix“ продајне мреже, по цени од 1.190 динара за партер и 1.790 динара за ВИП.

 

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 30 март 2018 15:46

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија