Кућа Добрих Вести

Login

Отворено селфи фото-такмичење "Делимо културно наслеђе"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

konkursselfitakmicenjeeeeeeeБЕОГРАД - У оквиру кампање културног наслеђа, ЕУ инфо центар у Београду и Делегација ЕУ у Србији расписали су Инстаграм селфи фото-такмичење "Делимо културно наслеђе" чији је циљ промовисање места српске и европске културне баштине.


Такмичење траје до 21. маја 2018. године.

 

На такмичењу могу да учествују сви грађани Србије старији од 16 година.


Потребно је да такмичари на свом Инстаграм профилу поделе "селфи" са примером српског или европског културног наслеђа, тагују ЕУ инфо центар уз хаштагове:  #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture и могу да освоје једну од три вредне робне награде:


1. награда, робни ваучер у вредности од 300€,
2. награда, робни ваучер у вредности од 200€,
3. награда, робни ваучер у вредности од 100€ (у динарској противвредности).

 

Одлуку о најбољим фотографијама донеће трочлани жири који чине по један представник Делегације ЕУ у Србији, ЕУ инфо центра и професионалног удружења фотографа. Свечано проглашење победника биће одржано 31. маја у ЕУ инфо центру, када ће истовремено бити отворена и изложба направљена од 20 најлепших селфија (3 победничка и 17 најкреативнијих по оцени жирија).


Правила такмичења налазе се ОВДЕ.


Ове године Европска унија, под слоганом "Наше наслеђе: где прошлост сусреће будућност", обележава Европску годину културног наслеђа. Током 2018. године, широм Европе биће организовани многобројни догађаји и манифестације, као и покренута серија иницијатива, чији је циљ да охрабри грађане да открију шта је то културно наслеђе њихових градова, региона, земаља и саме Европе. Под истим слоганом, Делегација ЕУ у Србији и ЕУ инфо мрежа (ЕУ инфо центар Београд и ЕУ инфо кутци у Нишу и Новом Саду) организују кампању промоције културног наслеђа која ће трајати током читаве године.


Више од 40 догађаја у Београду, Новом Саду, Нишу, Новом Пазару и другим градовима биће организовано током кампање чији је циљ да се места од значаја за културно наслеђе приближе грађанима, појача свест о заједничком културном наслеђу и ојача осећај припадности заједничком европском простору.


Све догађаје можете пратити на сајту кампање као и на друштвеним мрежама путем хаштагова #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture.

 

Извор: Кућа добрих вести/ЕУ Инфо центар


Последњи пут измењено среда, 02 мај 2018 16:17

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија