Кућа Добрих Вести

Login

Блистави почетак тенисерке и златни сјај ватерполиста

Оцените овај чланак
(3 гласова)

prvacivaterpoloВест дана у свим вечерашњим дневницима био је дочек ватерполиста, који су постали прваци Европе и Олге Даниловић, тенисерке, чија је блистава каријера тек на почетку.

 

Историја ватерпола забележиће да је ово највећи успех једне националне ватерполо репрезентације после Другог светског рата, док ће историја тениса забележити да је Олга Даниловић најмлађа победница једног ВТА турнира, рођена у 21 веку!

 

Зато су ове победе значајне, у историји остављају траг, који није само звездана прашина или песак у пустињи. Њихове победе цитираће водитељи на почетку свих наредних турнира за 50, 100, бесконачно година. Ми им само можемо дати мали поклон - почаст и присуство на вечерашњем дочеку.

 

Прошетајте до Скупштине ако хоћете да се испуните осећајем националног поноса, среће или благослова што заиста припадате малој али значајној спортској нацији на свету.

 

Амбиција, напоран рад, стрпљење, енергија – довели су их довде и од њих можемо много шта да научимо. Сви ови спортски успеси су и симбол животне утакмице, утакмице против отпора са којим се боримо када нешто желимо да постигнемо у животу.

 

Дочек ватерполиста Србије, који су одбранити титулу шампиона Европе, и тенисерке Олге Даниловић, која је освојила прву WТА титулу у каријери, вечерас је, у Београду.

Даниловићева ће заједно са српским ватерполистима изаћи у понедељак, на балкон Скупшине града Београда од 20.15.

Дочек се организује након што су ватерполисти Србије одбранили титулу европског првака, победом против Шпаније од 12:10 после петераца и пошто је Олга Даниловић освојила прву WТА титулу у каријери, на турниру у Москви.

 

Блистави почетак каријере Даниловићеве

Даниловићева је у финалу победила Рускињу Анастасију Потапову са 7:5, 6:7, 6:4.

Српска тенисерка Олга Даниловић дошла је до прве титуле у сениорској конкуренцији пошто је у финалу победила вршњакињу Анастасију Потапову резултатом 2:0 (7:5, 6:7, 6:4) и на тај начин обезбедила огроман скок на WТА листи.

17-годишња српска тенисерка играла је у прво финале сениорске каријере, а до главног жреба турнира у руској престоници Даниловећ се пласирала као 'лаки лузер', али је потом започела са фантастичним партијама и редом је рушила фавориткиње у походу на финале турнира.

 

                                bbccccccc

Олга је тако постала први 'лаки лузер' који је стигао до титуле на WТА турниру.
Повезано

Даниловићева: WТА финале са 17 година, немам речи...

У првом колу била је боља од Ане Каролине Шмидлове са 2:0, затим је истим резултатом победила 49. тенисерку света Естонку Кају Канепи. У четвртфиналу играла је са десетом играчицом света Немицом Јулијом Гергес и у том мечу је славила такође са 2:0.

После победе у финалу Даниловић је обезбедила пласман око 110. места WТА листе, где ће се наћи од понедељка.

 

Златан сјај ватерполиста

 

Ватерполисти Србије освојили су титулу првака Европе пошто су у драматичном финалу савладали домаћина Шпанију после бољег извођења петераца!

У регуларном делу резултат је био 7:7, а наши играчи су имали више концентрације и знања током извођења петераца, где су Шпанци промашили један, а наши погодили свих пет и тако освојили четврту узастопну титулу првака Старог континента!

Одлучујући петерац постигао је Милош Ћук, наш најбољи стрелац на овом првенству, а прецизни су били и Филиповић, Прлаиновић, Алексић и Мандић. Трагичар Шпанаца био је Фернандез, који је у петерцима постигао стативу.

У регуларном делу најефикаснији у нашем тиму био је Андрија Прлаиновић са два гола, док су по један постигли Мандић, Ћук, Алексић, Јакшић и Митровић. Мора се истаћи и сјајни голман Бранислав Митровић, који је у другом полувремену подигао форму, а нарочито у последњој деоници, када је сјајном одбраном спречио Шпанце да у финишу меча дођу до гола вредног титуле.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 јул 2018 20:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија