A+ A A-

"Трка кроз Србију" успешно је завршила протеклу сезону

Оцените овај чланак
(0 гласова)

Slika-za-stolom-uvodnaБЕОГРАД - Бициклистичка ,,Трка кроз Србију" успешно је завршила протеклу сезону и већ увелико прави планове за наредни бициклистички караван кроз нашу земљу.

Наредна трка ,,Кроз Србију" возиће се путевима римских императора и биће дугачка преко 900 км.

Према плану за организацију једне од најпопуларнијих бициклситичких трка у региону буџетом је предвиђено да се  утроши око 30 милиона динара. С обзиром на традицију и значај ове манифестације, која је уско повезана са туристичким лепотама наше земље, то су минимална средства, са којима се на високом нивоу промовише наша земља.

,,Увелико планирамо наредну трку. Интересовање за нашу трку расте из године у годину. Многе земље и њихови тркачки тимови су већ послали прелиминарне пријаве, које ћемо узети у разматрање", рекао је спортски директор трке ,,Кроз Србију" Александар Миленовић.

Председник  Љубомир Живановић је на редовној годишњој Скупштине Трке истакао одличну сарадњу Дирекције за ресорним министарствима и градовима домаћинима.

,,Увелико је и код нас уведена пракса да се трка завршава у главном граду. Не само зато, него због великог доприноса развоју трке, одлучили смо да Београд добије награду као најбоље етапно место на овогодишњој трци", рекао је Живановић.

У трци су веома поносни на резултате које њихова мастер екипа постиже на међународним и домаћим такмичењима. Бициклисти Трке су на Дунавском купу имали запажене резултате, а у националним такмичењима освајали прва места.

"То је још један сегмент наше успешне делатности. Зато смо одлучили да нашу екипу проширимо на десет такмичара, а екипи ће се прикључити и бивши познати бициклиста Маринковић", изнео је Миленковић нови детаљ.

,,Пошто се високог покровитељства трке прихватио председник Републике Србије Томислав Николић, очекујемо да ће наша манифестација у јавности добити још већи публицитет. Тако настављамо лепу предратну традицију да на чело наше организације стоји први човек земље", рекао је Живановић.

Скупштина је изабрала чланове Дисциплинске комисије, а усвојено је више правних аката, која омогућују Трци да функционишу у оквиру закона.
Пре почетка Скупштине минутом ћутања одата је пошта недавно преминулом члану Дирекције трке Миленку Ћулуму.

Извор: Кућа добрих вести


Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани