A+ A A-

Почиње трећи "Дивац Идеја Форум"

Оцените овај чланак
(4 гласова)

pozivnica-uvodnaБЕОГРАД - Фондација “Ана и Владе Дивац” у оквиру пројекта “Вредности младих Србије” организоваће у петак, 23. новембра у Народној банци Србије (НБС) у Београду, трећи по реду “Дивац Идеја Форум”.

У оквиру трећег “Дивац Идеја Форума” биће организована три округла стола која ће се бавити темама запошљавањa и образовањa младих - како до предузимљивијих младих, безбедност младих: како спречити вршњачко насиље и онлајн активизам: интернет у служби младих.

 

 

Министри, донатори и бизнис за младе

 

Ове године Форуму ће присутвовати министарка омладине и спорта Алиса Марић, Ана и Владе Дивац, као и многобројни представници донатора и бизнис сектора. Дискусија ће бити јавна и отворена, а детаљније информације о пријави и протоколу трећег „Дивац Идеја Форума“ могу се наћи на сајту stvarnovazno.org.

На Форуму су позвани сви представници државних институција, међународних донатора, бизнис сектора, организација које се баве младима, млади активисти и сви они које ове теме интересују.

 

Младе највише интересује запошљавање и безбедност

 

На досадашња два “Дивац Идеја Форума“, одржана у претходне две године, дефинисани су проблеми са којима се млади сусрећу и проналазили начини за њихово решење.

У пројекту је учествовало 250 младих из 90 формалних и неформалних организација који су указали на то да су проблеми који њих највише брину - запошљавање и образовање, као и проблем безбедности младих.

Захваљујући Институту за одрживе заједнице, Немачкој организацији за међународну сарадњу (GIZ), Балканском фонду за демократију и корпоративним донаторима, први пројекти и иницијативе младих су добиле подршку и биће реализовани.

 

Представљање омладинских пројеката

 

Главни циљ трећег “Дивац Идеја Форума” је представљање досадашњих резултата, започетих и реализованих омладинских пројеката.

Овај форум ће бити организован као део пројекта “Вредности младих у Србији“ подржаног од УСАИД-а (USAID) кроз програм “Иницијатива јавног заговарања грађанског друштва” којим руководи Институт за одрживе заједнице (ISC).

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

  • ANA

    MNOGO SRECE POZDRAVA OD ANE ACOVIC VOLELA BI DA VIDIM VLADA DIVCA UZIVO U UZICU........POZZZZZZZZZZZZ

    ANA среда, 21 новембар 2012 14:22 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани