Кућа Добрих Вести

Login

ФЕСТИЋ - позориште онлајн за децу у ванредним околностима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

festiccccccccПозоришни фестивал за децу и младе ФЕСТИЋ биће реализован јубиларни 20. пут, 13. и 14. новембра, ове године онлајн на Јутјуб каналима Фестић и Дечји културни центар Београд (ДКЦБ), најавили су организатори.

 

Позориште за децу одржава се у ванредним околностима, и није могло другачије да се организује него преко интернета, дакле извођења су без публике, али у директном преносу путем споменутих платформи.

 

Првог дана фестивала на репертоару су представе ,,Три прасета'''' Дечијег позоришта Чарапа из Београда (за децу узраста од четири године) и ,,Алиса'''' Првог приградског позоришта - Пулс театар Лазаревац и ЦЗК Вал?ево (за младе од 15 година).

 

Наредног дана, у суботу, деца узраста од три године имаће прилику да погледају ,,Четири чаробне речи'''' Позоришта Гуливер, док ће деца од десет година моћи да виде комад ,,Страхиња'''' такође Пулс театра Лазаревац (Гамба продукција - Београд и Иновадора - Стокхолм).

 

Поред представа, у суботу од 16 часова деца од 5 година могу погледати радионицу - практични водич ,,Како сами можете направити позоришну представу од сенки?'''', коју воде глумице Сања Петровић и Тијана Јанковић (позната из дечјег „Пан театра“ на Звездари, присутна у целом њиховом репертоару).

 

У суботу ће онда поново бити изведена представа „Страхиња“, од 18 часова.

 

Као један од ретких дуговечних дечјих фестивала у Србији, Фестић се од 1995. године до данас позиционирао као најзначајнији позоришни фестивал за децу, веран својој мисији да најмлађе учи правим вредностима и школује будућу публику великих позоришта.

 

Од свог оснивања до 2012. године, ФЕСТИЋ је организован у позориштима „Бошко Буха“ и „Душко Радовић“, а од 2017. године наставља са радом у ДКЦБ, уз најбоље представе за децу из региона, као и гостујуће представе из Европе захваљујући сарадњи са европским АШИТЕЈ организацијама.

 

Фестивал се од петка одржава уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, у организацији Друштва за анимацију и развој дечјег драмског стваралаштва, Digital & entertainment festivals и Дечјег културног центра Београд.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 новембар 2020 14:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија