A+ A A-

Стално учење као обавеза

Оцените овај чланак
(3 гласова)

globalБЕОГРАД, НОВИ САД - Глобални самит лидера једна је од најзначајнијих конференција у AISEC глобалној мрежи на којој се окупљају најискуснији чланови највеће студентске организације, данас водећи менаџери мултинационалних и локалних компанија.

AISEC је највећа студентска организација на свету која се бави развојем потенцијала код младих како би остварили позитиван утицај на друштво.

AIESEC Србија, као део глобалне мреже, већ 60 година успешно развија младе лидере кроз семинаре, конференције и програме интернационалне размене.

Намера организатора је да Глобални самит лидера популаризује концепт континуираног учења код младих, како би их мотивисали на константно усавршавање, јер на тај начин остварују  дугорочан утицај на друштво. Осим тога, намера је да се међу младима развија мултикултуризам и да се упознају лидери из 113 земаља света.

 

Програм дешавања

 

(Lead by Learning, Коларчева задужбина, 18. фебруара)

На једнодневном семинару окупиће се најискуснији и најактивнији чланови глобалне мреже AIESEC-a, заједно са 450 најактивнијих српских студената, 50 студената са Балкана и других партнера, који препознају значај развоја младих.

Током семинара ће се кроз интеракцију учесника промовисати концепт континуираног учења.

Међу говорницима на самиту лидера наћи ће се и борац за реформе у систему образовања, оснивач креативних школа у Уједињеном Краљевству, оснивач и директор Bryanston Square, Маркус Орловски (Marcus Orlovsky), човек који је реформисао британски систем просвете. 

Маркус је посвећен креирању бољих могућности за младе људе и има софистицирани поглед на начин на које подучавање и учење треба да се обавља. Он и његов тим раде са школама, које су глобални лидери у образовању, као и са студентима свих профила.

Поносни су са развојем талената које су помогли. Своја искуства ће присутнима пренети и Стефан Палерие (Stefan Palerie), који је укључен у креирање и развој едукационих пројеката koji имају стратешки циљ да остваре позитиван утицај на друштво у Румунији.

Паларие је председник и оснивач ,,Scoala de Valori”.

Стефан је помогао дизајн националног едукационог програма GROW lansiranog 2010, који је 2011. године награђен са три националне награде, укључујићи награду за најбољи програм за младе у Румунији.

 

Тржни центар Ушће

 

(World to You, 18. фебруара)

Овај део програма представља догађај на прометном месту у Београду, који има за циљ да промовише мултикултурализам и посетиоцима пружи прилику да уче о другим земљама. У програму, који почиње у поподневним сатима, 113 земаља учесника показаће своју културу, храну, пиће, народну ношњу, а све уз богат креативни програм.

 

Алумни бизнис форум

 

(23. фебруар, Нови Сад)

Тродневна конференција AISEC Alumni Biznis Forum, одржаће се од 22. до 24. фебруара у Новом Саду, ради стварања глобалне мреже предузетника. Конференција ће окупити више од 100 предузетника из Европе и Балкана.

У оквиру догађаја планирано је одржавање трибина и предавања, а све ради повезивања генерација лидера и размене мишљења.

Неке од тема биће развој лидерства и одговорно пословање, инвестициони потенцијал Србије и Балкана, као и могућности и изазови улагања у регион.

Планирано је учешће квалитетних предавача из различитих сфера друштвеног живота, а неки од њих су Александар Чабрило, оснивач и директор SBAN (Serbian business angels network), затим професор и продекан за финансије Економског факултета Универзитета у Београду  Драган Лончар, шеф мисије Европске уније у Србији Венсан Дежер (Vincent Degert), као и представници Привредне коморе Србије.

Током конференције биће организована и јубиларна прослава 60 година од оснивања AIESEC-а Југославије.

 

Српски дан

 

(25. фебруар, Нови Сад)

Током форума у Новом Саду организоваће се, како су најавили организатори, и ,,Српски дан” како би се учесници  упознали са историјом, културом и обичајима наше земље. Циљ овог догађаја је да будући лидери других земаља сазнају више о Србији и препознају потенцијале за улагање и сарадњу са нашом земљом.

Делегати ће уживати у домаћој музици, фолклору, храни и упознавању са богатом историјом Србије.

Планиране су презентације и перформанси домаћих учесника, како би се гости из иностранства упознали са природним богатствима, производима и културном баштином наше земље.

Посетиоци ће имати прилику да уживају кроз следеће активности: Сајам сувенира, Галерије, Српску собу и Српску кухињу. 

У вечерњим часовима одржаће се свечани програм под називом ,,Српско вече",  које ће бити отворено за све који желе да учествују у тој манифестацији.

                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 фебруар 2013 11:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани