Кућа Добрих Вести

Login

Француски институт додељује стипендије за студије у Француској

Оцените овај чланак
(3 гласова)

francuskaaaaaБЕОГРАД - У жељи да унапреди сарадњу између Француске и Србије и подстакне мобилност студената из Србије, Француски институт у Србији је обновио конкурс за доделу стипендија за 2014-2015. годину за студенте из Србије који желе да наставе школовање у Француској за ниво мастер II и докторске студије у коменторству.

Требало би да буде додељено око двадесет стипендија које ће покрити трошкове школарине у износу до 1000 евра, осим у изузетним случајевима…, живота у Француској, као и социјалног осигурања.
Студенти који буду изабрани имаће статус „стипендисте Француске Владе”, а крајњи рок за пријављивање је 18. март 2014. године .
Одлуке комисије биће објављене на сајту Француског института током маја месеца 2014. године.
Француски институт у Србији може да додели и „парцијалне стипендије“, које покривају трошкове школарине и социјалног осигурања, а студенту омогућавају стицање статуса „стипендисте Француске Владе”.
Остатак трошкова може да сноси предузеће, општина или сам студент… (нове могућности за рад за време студирања),
- мастер II, стипендија у трајању од 10 месеци
- докторат, стипендија омогућава да се наизменично борави у Србији и у Француској у периоду од 3 узастопне године, с тим што би студент требало годишње да проведе у Француској 6 месеци, то јест 18 месеци укупно, у складу са уговором о коменторству између универзитета у Србији и одабраног Универзитета у Француској.
С обзиром на велики број кандидатура и строгу селекцију препоручљиво је да се кандидати пријављују и за друге програме стипендија да би повећали своје шансе да студирају у Француској.
Поред стипендија које додељује Влада Републике Србије или фондације и удружења који постоје у Србији, бројне француске установе и предузећа пружају могућности за стипендирање студената.
Више информација о конкурсу погледајте ОВДЕ

                                                                                           Извор: Кућа добрих вести/Француски институт у Србији


Последњи пут измењено недеља, 29 децембар 2013 13:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија